CHP'li Demirçalı, Bakan Yılmaz'a Düşürülen Türk Uçağını Sordu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Demirçalı, Bakan Yılmaz'a Düşürülen Türk Uçağını Sordu

CHP\'li Demirçalı, Bakan Yılmaz\'a Düşürülen Türk Uçağını Sordu

CHP Adana Milletvekili Demirçalı, Milli Savunma Bakanı Yılmaz'dan Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağının ne şekilde düşürüldüğüne ilişkin ayrıntılı bilgi istedi.

27.08.2012 10:40  Güncelleme: 10:47

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağının ne şekilde düşürüldüğüne ilişkin ayrıntılı bilgi istedi. Demirçalı Bakan Yılmaz'a, "Şehitlerin otopsi raporları niçin açıklanmıyor" diye sordu.

Demirçalı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Önergesinde Türk askeri uçağının ne şekilde düşürüldüğüne ilişkin hala kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapılmadığını iddia eden Demirçalı, "Bir Türk savaş uçağının düşmesi ya da düşürülmesi sonucunda iki subayımızı kaybetmemizin yaratmış olduğu acı ne denli büyük ise, uçağın ne şekilde düştüğüne dair kamuoyunu tatmin edecek bir açıklamanın Bakanlığınız tarafından hala yapılmamış olması da bir o kadar düşündürücü ve acıdır" dedi. Başbakan ve Dışişleri Bakanının "uçağımızın Suriye tarafından düşürüldü" diyerek adeta meydan okurken, Milli Savunma Bakanlığı tarafından "uçakta füze ve mühimmat bulgusuna rastlanmadı" açıklanmasının ise hem Hükümeti hem Türkiye Cumhuriyeti Devletini zor duruma düşürdüğünü belirten Demirçalı, Bakan Yılmaz'a şu soruları yöneltti:

"Uçak nasıl düştü? Füze ile mi, uçaksavarla mı?

Türk uçağı Suriye hava sahasında mı yoksa uluslararası hava sahasında mı vuruldu?

Uçakta teknik bir arıza mı vardı? Teknik bir arıza sonucu mu Suriye hava sahasına yöneldi?

Radar görüntüleri ve belgeler elimizde varsa, uçağımızı uluslararası hava sahasında, Suriye füze ile vurdu açıklamasını neden yapıldı?

ABD'den gelen radar bilgileri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın radar bilgileri ile karşılaştırılmış mıdır?

Şehitlerin otopsi raporları niçin açıklanmıyor?

Uçağın ana gövdesi ne zaman çıkartılacak?

Pilotların son telsiz konuşmaları deşifre edilmiş midir?

Genelkurmay açıklamalarında şehit pilotlarımızın "uçağın enkazı içinde bulunduğu' bildirildi. Daha önce de, kask ve botların deniz üzerinde yüzdüğü açıklanmıştı. Hangi açıklama doğrudur?

Uçağın enkazını, Amerikan Nautilis gemisi mi yoksa Çeşme adlı gemimiz mi bulmuştur?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Demirçalı, Bakan Yılmaz'a Düşürülen Türk Uçağını Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement