CHP'li Baydar: Suriye'nin Elinde 2 General, 6 Subay, 4 MİT Görevlisi Var - Son Dakika
Güncel

CHP'li Baydar: Suriye'nin Elinde 2 General, 6 Subay, 4 MİT Görevlisi Var

CHP\'li Baydar: Suriye\'nin Elinde 2 General, 6 Subay, 4 MİT Görevlisi Var

Suriye'de 2 Türk general, 6 Türk subayı ve 4 MİT görevlisinin esir tutulduğu iddiasıyla ilgili Meclis'e soru önergesi veren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, isimleri Suriye'deki bir arkadaşı vasıtasıyla öğrendiğini söyledi.

04.01.2013 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de 2 Türk general, 6 Türk subayı ve 4 MİT görevlisinin esir tutulduğu iddiasıyla ilgili Meclis'e soru önergesi veren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, isimleri Suriye'deki bir arkadaşı vasıtasıyla öğrendiğini söyledi. Baydar, "Türk halkının özellikle Suriye ile sürdürülen politikanın derinliklerini anlamaya ihtiyacı vardır. Böyle el altından iş çevirerek ülke yönetilmez" dedi.

Suriye'de esir tutulduğu iddia edilen 12 Türk görevlisi hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması için TBMM'ye soru önergesi veren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, DHA'ya konuştu. Suriye'nin elinde 2 Türk general, 6 Türk subayı ve 4 MİT görevlisi bulunduğunu iddia eden Baydar, "Suriye Parlamentosu'ndan bir milletvekilinin Aralık ayı içerisinde bir beyanatı oldu. Biz de bir arkadaşımız vasıtasıyla Suriye hükümetinin elinde 2 Türk Generali, 6 Türk subayı ve 4 MİT görevlisinin esir olarak bulunduğunu öğrendik. Bu subay ve MİT görevlililerimizin özellikle Özgür Suriye Ordusu'nun eğitiminde bulunmak üzere Türkiye tarafından görevlendirildiklerine dair bir iddia ortaya atıldı. Biz de 24 Aralık'ta bu iddiayı Başbakana sorduk, ancak herhangi bir yanıt alamadık" dedi.

İRTİBATA GEÇSİNLER

Türk görevlilerden 10'unun isimlerini açık, soyisimlerini ise kapalı olarak aldığını, bu isme sahip görevlilerin kendileri ile iletişime geçmesini beklediklerini kaydeden Baydar, "Suriye milletvekili isimleri açıkladı. Biz bu isimleri sorduk. Şimdi özellikle soyisimlerini rumuz olarak bize gönderdi. Bu isim ve rumuzlu soyisimlerine sahip olan subayların bizimle irtibata geçmesini talep ediyoruz. Ailelerle de önümüzdeki günlerde bir iletişime geçeceğimizi tahmin ediyorum. Sayın milletvekili ile temas kurduk görüşmelere başladık ancak direkt bir temas olmadı, bir aracı vasıtasıyla görüştük. Herhalde birkaç gün içerisinde Suriye parlamentosundaki milletvekili ile de görüşeceğimizi tahmin ediyorum" diye konuştu.

"TÜRK HALKI, SURİYE İLE SÜRDÜRÜLEN POLİTİKAYI ANLAMALI"

Daha önce de Suriye'de düşürülen uçakta iki pilotumuzun şehit olduğunu hatırlatan Baydar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu iki Türk pilotumuzun nasıl ve niçin öldüklerini araştırma konusunda otopsi raporlarını Milli Savunma Bakanı'ndan istedik. Milli Savunma Bakanı 'Gizlilik kararı vardır, bu konuda detayları size göndermeyiz' diye bir cevap verdi. Türk halkının özellikle Suriye ile sürdürülen politikanın derinliklerini anlamaya ihtiyacı vardır. Bu konunun açıklanmaya ihtiyacı vardır. Türkiye adına subayıyla, MİT görevlisiyle orada ne gibi işler çevrildiğinin parlamento tarafından bilinmeye ihtiyacı vardır. Biz bunların takipçisi olacağız. Böyle el altından iş çevrilerek Türkiye Cumhuriyeti'nden ve Türk halkından bazı şeyler kaçırılarak ülke yönetilemez. Türkiye'de hiçbir bilginin gizli kalmaması gerektiğini düşünüyoruz." - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Baydar: Suriye'nin Elinde 2 General, 6 Subay, 4 MİT Görevlisi Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement