CHP'den Alanya'ya CHP'den 2b Çıkarması - Son Dakika
Güncel

CHP'den Alanya'ya CHP'den 2b Çıkarması

CHP\'den Alanya\'ya CHP\'den 2b Çıkarması

Antalya CHP milletvekilleri, Alanya'da köylülerle buluşarak, 2B kapsamına giren bazı arazileri yerinde incelediler.

23.03.2013 18:54

Antalya CHP milletvekilleri, Alanya'da köylülerle buluşarak, 2B kapsamına giren bazı arazileri yerinde incelediler.

Antalya CHP Milletvekilleri Deniz Baykal, Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut, Alanya İlçe Parti Teşkilatı'nı ziyaret etti. Baykal, parti binasında yaptığı açıklamada, 2B yasasını eleştirerek, köylüye sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Baykal, "Antalya'da özellikle çiftçilerimizin tarım kesiminde yaşayan, orman bölgesinde yaşayan köylülerimizin en köklü sorunu 2B sorunudur. Bu sorun için meclisimizde kanunlar çıkarıldı, tepkiler ortaya koyuldu. AK Parti'nin getirdiği 2B düzenlemesi içimize sinmedi. Bu borç ortamında rayiç bedel esas alınarak bu bedelden almak kolay mı? Yıllardır ormanı beklemiş, çilesini çekmiş insanın sırtından para kazanmak devlete yakışmaz. Tarımsal nitelikteki 2B arazileri hakkında ise rayiç bedelden değil vergi beyanı şeklinde alınabilir" dedi.

"Rayiç bedele dayalı olarak siz 2B uygulaması yapılacaksa bu rayiç bedelin oluşturulması ve kararlaştırılması için bunun kabul edilebilir olması gerekir diyen Baykal, "Mahkemeye gidiyoruz her konuda ama 2B konusunda yanlış rayiç bedeller hesaplanıyor diye mahkemeye gidemiyoruz. 10 yıldır konuştuğumuz bu konuda şimdi haklı olduğumuz ortaya çıktı. Bu sadece o konulardan biridir, önümüzdeki dönemde bu konular aydınlanacaktır. İnşallah bu seçimde iktidara hak ettiği dersi vereceğiz" dedi.

Partililer, toplantının ardından Tolsak köyünde vatandaşların sorunlarını dinlediler. CHP'li milletvekilleri ve partililer daha sonra Değirmendere köyünde 2B arazilerini inceleyerek yer sahiplerinden bilgi aldılar.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'den Alanya'ya CHP'den 2b Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement