YPG'li Teröristlere Büyük Darbe! İki Köy Daha Ele Geçirildi, MPT-76 da Mevzide - Son Dakika
Güncel

YPG'li Teröristlere Büyük Darbe! İki Köy Daha Ele Geçirildi, MPT-76 da Mevzide

Afrin operasyonunun 11. gününde TSK ve ÖSO, Mamal Uşağı'nın güneyindeki Halil Külkü ve Satı Uşağı köyleri de ele geçirdi. Mehmetçik'in ekindeki MPT-76'da dikkatlerden kaçmadı.

30.01.2018 10:05  Güncelleme: 12:24

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteklediği Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güçler, Burseya Dağı'nın yanı sıra Afrin'in batısındaki bin rakımlı tepede de kontrolü tamamen ele geçirdi. Sinyal vericisinin bulunduğu stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatın batı hattında önemli bir başarı sağlanırken, bölgede oluşturulan mevzilerde milli piyade tüfeği MPT-76 kullanan askerler de elleri tetikte bekliyor. Öte yandan 11.20'de gelen son bilgiye göre TSK ve ÖSO, Mamal Uşağı'nın güneyindeki Halil Külkü köyünü de ele geçirdi.

 <a class='keyword-sd' href='/ypg/' title='YPG'>YPG</a>'li Teröristlere Büyük Darbe! İki Köy Daha Ele Geçirildi, MPT-76 da Mevzide

İKİ KÖY DAHA ELE GEÇİRİLDİ

11.20 : TSK ve ÖSO, Mamal Uşağı'nın güneyindeki Halil Külkü ve Satı Uşağı köyleri ele geçirdi.

TSK'nin desteklediği ÖSO'ya bağlı güçler Burseya Dağı'nın yanı sıra Afrin'in batısındaki bin rakımlı tepede de kontrolü tamamen ele geçirdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçakların bombardımanının ardından TSK unsurları tarafından desteklenen ÖSO güçleri tepede kontrolü aldı. Çıkan çatışmalarda 10 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgenin kontrolünün sağlanmasının ardından sızma girişiminde bulunan teröristlerden 5'i daha Mehmetçik tarafından öldürüldü. Sinyal vericisinin bulunduğu stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatın batı hattında önemli bir başarı sağlandığı belirtildi.

23 NOKTA ELE YPG'DEN ALINMIŞ OLDU

Böylece harekatın 11. gününde Afrin'in beş beldesinde 17'si köy, biri köy altı yerleşim ve 5'ü stratejik tepe olmak üzere 23 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

TSK ve harekata destek veren ÖSO güçleri, harekatın önceki aşamalarında, Bülbül beldesinde Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar ve Ursa köyleri ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı ve Mamel Uşağı köyleri ve 915. Tepe ile 740 Tepe'yi, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi ve Kara Mitlak köyü, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni, Şeran beldesinde de Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyünü ele geçirmişti.

MEHMETÇİK'İN ELİNDE MPT-76 VAR

Sınırdan 4 kilometre içerideki tepenin ele geçirilmesinin ardından TSK unsurları güvenliği sağlamak için mevziler oluşturdu. Gece-gündüz mevzide elleri tetikte nöbet tutan askerler arasında milli piyade tüfeği MPT-76 kullanan Mehmetçik de dikkati çekti.

YPG'li Teröristlere Büyük Darbe! İki Köy Daha Ele Geçirildi, MPT-76 da Mevzide

YPG'Lİ YETKİSİ: TSK VE ÖSO, YARIM SAATTE AFRİN'E GİRER

11.10 : Ünlü Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, bugün Afrin'den Independent için geçtiği haberde şu ifadeleri kullandı:

"Bir YPG yetkilisine 'Eğer Türkiye Cumhurbaşkanı tüm ordusunu, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Afrin vilayetine yığarsa yarım saatte Afrin kentine girerler dedim'. O da benimle hemfikirdi."

FIRTINA OBÜSLERİ ATIŞLAR YAPIYOR

10.55 : Anadolu Ajansı: Sınırdaki Darmık Dağı çevresinde belirlenen terör hedefleri savaş uçakları tarafından bombardımana tutuldu. Fırtına obüslerinden de bölgeye aralıklarla atışlar yapılıyor. Dumanlar yükseldiği bölgedeki patlamalar, Kilis'in sınır hattındaki bazı köylerden duyuluyor.

YPG'li Teröristlere Büyük Darbe! İki Köy Daha Ele Geçirildi, MPT-76 da Mevzide

TÜRKİYE-RUSYA ARASINDA AFRİN GÖRÜŞMESİ

10.35 : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, telefonda Afrin'i görüştü.

YPG'Lİ TERÖRİSTLER KİLİS'E ROKET ATTI

10.25 : YPG'li teröristlerin Suriye tarafından attığı bir roket, Kilis'te bir zeytinliğe isabet etti. Öncüpınar Mahallesi'ndeki zeytinliğe roket düşmesiyle, çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edildi.

TSK DUYURDU: 649 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

08.40 : TSK, bu sabah yaptığı açıklamayla Zeytin Dalı harekâtında 649 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 3 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

YPG'li Teröristlere Büyük Darbe! İki Köy Daha Ele Geçirildi, MPT-76 da Mevzide

YPG, RACO'DAKİ TEPELERİ KAYBETTİĞİNİ DOĞRULADI

07.55 : Terör örgütünün medya hesapları, yayınladıkları görüntülerle Raco çevresindeki tepelerin kontrolünü kaybettiklerini doğruladı. Raco bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından ele geçirilen Mamal Uşağı köyünden de ilk fotoğraf yayınlandı.

HAVA SALDIRILARI DÜZENLENDİ

07.40 : Savaş uçakları, gece saatlerinde Kilis'in karşısında ve Cinderes bölgesinde hava saldırıları düzenledi.

TÜRK ORDUSUNUN YENİ HEDEFİ BAFELYUN

07.30 : Türk ordusu, Buseyra Dağı'nın alınmasından sonra Afrin ve Azez arasındaki Bafelyun tepesini hedef alıyor. Gece saatlerinde tepeden yoğun top sesleri geldi.

YPG'li Teröristlere Büyük Darbe! İki Köy Daha Ele Geçirildi, MPT-76 da Mevzide

TSK KONVOYU, SINIR KAPISINDAN SURİYE'YE GEÇTİ

07.20 : Zeytin Dalı harekâtında neredeyse her an sıcak bir gelişme yaşanırken, akşam saatlerinde büyük bir TSK konvoyu Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçti. Konvoyun ilerlediği nokta, İdlib'e bağlı El Eys. Tanklar ve zırhlı araçların yer aldığı Türk konvoyu, El Atarib kasabası civarında görüntülendi.

PENTAGON: AFRİN'DE FAALİYET GÖSTEREN GRUPLARLA ÇALIŞMIYORUZ

07.10 : Pentagon Sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine-Galloway, "Afrin'de faaliyet gösteren gruplarla çalışmıyoruz. Türk kuvvetleriyle çatışan oradaki grupların koalisyon ile hiçbir ilgileri yok. Oradaki tek odağımız ağırlıklı olarak Orta Fırat Vadisi'nin güneyine doğru DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonlardır" dedi.

YPG'li Teröristlere Büyük Darbe! İki Köy Daha Ele Geçirildi, MPT-76 da Mevzide
YPG\'li Teröristlere Büyük Darbe! İki Köy Daha Ele Geçirildi, MPT-76 da Mevzide

Son Dakika Güncel YPG'li Teröristlere Büyük Darbe! İki Köy Daha Ele Geçirildi, MPT-76 da Mevzide - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement