Burdur - Vali Kürklü: Uyuyan Güzeli Uyandıralım - Son Dakika
Güncel

Burdur - Vali Kürklü: Uyuyan Güzeli Uyandıralım

Burdur - Vali Kürklü: Uyuyan Güzeli Uyandıralım

Vali Kürklü: Uyuyan güzeli uyandıralım Burdur Valisi Hasan Kürklü, "Uyuyan güzeli uyandıralım. Burdur çok güzel bir şehir. Bütün dünya bu güzelliğin farkına varsın" dedi.

13.10.2015 17:30

Vali Kürklü: Uyuyan güzeli uyandıralım

Burdur Valisi Hasan Kürklü, "Uyuyan güzeli uyandıralım. Burdur çok güzel bir şehir. Bütün dünya bu güzelliğin farkına varsın" dedi.

Burdur Valiliği tarafından 'Burdur Gelişim ve Değişim Çalıştayı' düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Avşar Han'daki çalıştaya Vali Hasan Kürklü, Ak Parti Milletvekili Reşat Petek, CHP Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Genel Sekreteri Servet Olpak, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve işadamları katıldı.

'ARAŞTIRMA MERKEZİ KURACAĞIZ'

Çalıştayda konuşan Vali Hasan Kürklü, Burdur'un eğitimde marka olduğunu, tarım ve hayvancılıkta da iyi durumda olduğunu söyledi. Vali Kürklü, "Burdur'da yıllık 400 bin tona yakın süt üretimi var ama markamız yok. Bölgemizdeki süt ve süt üretiminin Ar-Ge çalışmalarına destek vermek için Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizle ortaklaşa 4 milyon lira maliyetli Süt Teknolojileri Araştırma Merkezi kuracağız" dedi.

'SORUNLARI TESPİT ETMEK LAZIM'

Çalıştayın amacının Burdur'un problemlerine yönelik 3, 6 aylık ve 1 yıllık yol haritasının belirlenmesi olduğunu aktaran Vali Kürklü, sonuç bildirgesinden sonra sorunların çözümü konusunda çalışma içerisine gireceklerini vurguladı. Vali Kürklü, "Tıpta 'teşhis tedavinin yarısıdır' diye bir tabir vardır. Önce sorunları tespit etmek lazım. Reel olmak, akılcı olmak lazım. Uyuyan güzeli uyandıralım. Burdur çok güzel bir şehir. Bütün dünya bu güzelliğin farkına varsın" diye konuştu.

'HEDEF TURİZM ODAKLI ŞEHİR OLMAK'

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, çalıştayın sonuç bildirgesi çıkarılırken siyaset üstü bir düşünce ile hazırlanacağını düşündüğünü kaydetti. Burdur'un küçük bir il olduğunu ama gelişen ve gelişmesi istenilen bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Ercengiz, "Yerel yönetim olarak hedefimiz şehrimizin turizm odaklı bir şehir olmasını sağlamak" şeklinde konuştu.

'BURDUR 26'NCI SIRADA'

CHP Milletvekili Mehmet Göker ise konuşmasında Burdur'un sağ hükümetler tarafından görmemezlikten gelinmiş, ihmal edilmiş bir kent olduğunu savundu. Oy almak için Burdurlu seçmenin yalan vaatlerle uyutulduğunu öne süren Göker, "İllerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralaması göz önüne alındığında Burdur'un 26'ncı sırada olduğunu görmekteyiz. Antalya 5, Muğla 8, Denizli 10, Isparta 21'inci sırada, yakın komşularımız içinde en az gelişmişlik endeksine sahip il Burdur'dur" dedi.

'BİRLİKTE KAFA YORULMALI'

Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek de konuşmasında şunları söyledi:

"Burdur nasıl gelişir, gelişirken nasıl iyiye güzele doğru dönüşür, nasıl Burdur'u tanıtabiliriz ve yeni katkılarda bulunabiliriz, bunu sorgulamak elbette siyasetçilerin, yerel yönetimlerin, üniversitelerin ve sivil toplumun birlikte kafa yormasını zaruri kılmaktadır. Hocalarımız öğrencilerine yıl sonunda başarı notu verir. Adalet ve Kalkınma Partisi bütün Türkiye'mizde olduğu gibi Burdur'umuzda da yaptığı çalışmalar pekiyi notu ile takdir ediliyor ki milletimiz üç dönem Ak Parti'ye 'iktidarına devam et, siyaset Burdur'a hizmet ediyor, bu hizmetlerin devamını bekliyoruz' diyerek notunu veriyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur - Vali Kürklü: Uyuyan Güzeli Uyandıralım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement