Bu Destek Sürsün Çocuklar Gülsün! - Son Dakika
Güncel

Bu Destek Sürsün Çocuklar Gülsün!

Bu Destek Sürsün Çocuklar Gülsün!

Çocuklar onların destekleriyle gülüyor

15.05.2012 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gülben Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği sponsorları ve bağışçıları sayesinde 10 anaokulu açtı. Bugüne kadar Türkiye'nin 10 farklı şehrinde 10 anaokulu açan derneğe, bireysel bağışçıların yanı sıra Yurtiçi Kargo, Dedeman Otelleri, Faber Castell, Yeditepe Üniversitesi ve Türkiye Öğrenci Konseyi destek verdi.

Türkiye'de daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak hedefiyle bugüne kadar 10 tane anaokulu açan Çocuklar Gülsün Diye Derneği'ni sponsor kuruluşlar ve bireysel bağışçılar da yalnız bırakmıyor. Daha önce Trabzon, İstanbul, Mardin, Tokat, Erzurum, Sinop, Hatay, Aydın, Zonguldak ve Van'da anaokulları açan derneğe Yurtiçi Kargo, Dedeman Otelleri, Faber Castell, Yeditepe Üniversitesi ve Türkiye Öğrenci Konseyi destek verdi.

Yurtiçi Kargo yapılan anaokulları için bugüne kadar 120 koli, 240 dosya, 2 oyun parkı taşıyarak çocukların yüzünü güldürdü. Derneğin taşıma sponsoru olan Yurtiçi Kargo verdiği desteği sürdürüyor. Derneğin konaklama sponsoru olan Dedeman Otelleri ise şubesi olan şehirlerde dernek üyeleri ve davetlilerinin konaklama masraflarını üsteleniyor. Van Erçis Yukarı Işıklı Köyü'nde açılan anaokulu için toplam 1.564 adet kırtasiye malzemesi bağışlayan Faber Castell, bundan sonra açılacak okulların modern eğitim gereçleriyle donatılması için destek verecek.

Yeditepe Üniversitesi öğrencileri ise geçtiğimiz aylarda kendi aralarında düzenledikleri tiyatro, konser ve dans gösterisi gibi organizasyonların bilet satışlarından elde ettikleri 10.500 TL'lik geliri Çocuklar Gülsün Diye Derneği'ne bağışladı. 700'e yakın öğrencinin bilet alarak destek olduğu etkinliklerin geliri Van Erciş Yukarı Işıklı Köyü anaokulunun temellerini atmak için kullanıldı.

Geçtiğimiz Nisan ayında üniversite öğrencilerini temsil eden Türkiye Öğrenci Konseyi ile dernek arasında imzalanan protokol çerçevesinde iki kurum birbirlerinin çalışmalarına ve etkinliklerine destek veriyor.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'ne bugüne kadar bağış yapan bireysel bağışçıların sayısı da 120.000'i aşmış durumda. Bütün bu destekler sayesinde 10 tane anaokulu açan, okulları modern eğitim araç gereçleri ve oyuncaklarla donatan Çocuklar Gülsün Diye Derneği yeni okullar açabilmek için bağış toplamaya ve sponsor arayışlarına devam ediyor.

"Bu destek sürsün, çocuklar gülsün" diyenler SMS ile Turkcell hattından 1234′e, Vodafone ve Avea hattından ise 2345′e gülücük işareti ":)" ile veya "ÇGD" yazarak bir SMS atıp, 5 TL katkıda bulunabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bu Destek Sürsün Çocuklar Gülsün! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement