Bolu'daki orman yangınına müdahale devam ediyor - Son Dakika
Güncel

Bolu'daki orman yangınına müdahale devam ediyor

Bolu'nun Göynük ilçesinde 2 gün önce yıldırım düşmesi sonucu başlayan orman yangınına müdahale çalışmaları sürüyor. Yangına helikopterler ve arazözlerle müdahale ediliyor. Söndürme çalışmalarına çok sayıda ekip ve iş makinesi destek veriyor. Yangının etkilediği alan 20 hektar olarak açıklandı.

29.07.2023 13:05  Güncelleme: 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'daki orman yangınına müdahale devam ediyor

BOLU - Bolu'nun Göynük ilçesinde 2 gün önce yıldırım düşmesi neticesinde başlayan orman yangınına müdahale sürüyor.

27 Temmuz Perşembe günü öğleden sonra Aşağıkınık köyü mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım düşmesi sonucu başlayan yangının söndürülmesi için ekipler mücadele ediyor. Gün boyu helikopterlerle ve arzözlerle müdahale edilen yangına zorlu arazide müdahale ediliyor. Dün akşam havanın kararmasıyla havadan müdahaleye ara verildi. Sabahın erken saatlerinde havadan helikopterlerle ve karadan arazözlerle ekipler yangının kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürdü.

Söndürme çalışmalarına, 1'i Jandarma Genel Komutanlığı, 6'sı Orman Genel Müdürlüğüne ait 7 helikopter, Düzce, Sakarya, Zonguldak, Karabük ve civar illerden gönderilen çok sayıda arazöz ve orman işçileri tarafından iş makineleriyle destek veriliyor.

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada yangının 20 hektarlık bir alanda etkili olduğu belirtildi.

Bolu\'daki orman yangınına müdahale devam ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bolu'daki orman yangınına müdahale devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement