Bolu'da orman yangını kontrol altına alındı - Son Dakika
Güncel

Bolu'da orman yangını kontrol altına alındı

Bolu\'da orman yangını kontrol altına alındı

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan anız yangını ormana sıçradı. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve İstanbul'dan gönderilen yangın söndürme helikopteri tarafından yapılan müdahale sonucunda yangın kontrol altına alındı. Bolu Valisi Erkan Kılıç, yangının büyük oranda kontrol altına alındığını belirtti.

16.07.2023 20:16  Güncelleme: 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da orman yangını kontrol altına alındı

BOLU - Bolu'nun Göynük ilçesinde anızda çıkan ve ormana sirayet eden yangın ekiplerin havadan ve karadan hummalı müdahalesi neticesinde kontrol altına alındı.

Yangın, Dedeler köyü mevkiinde çıktı. Edinilen bilgiye göre, ormanlık alanın yakınında bulunan anızda çıkan yangın, ormana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Bolu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Göynük, Mudurnu, Taşkesti, Bolu, Nallıhan ve Düzce'den arazözler sevk edildi. Arazözlerin müdahale yaptığı esnada İstanbul'dan bölgeye yangın söndürme helikopteri gönderildi. Dumanların gökyüzünü kapladığı yangını söndürmek için ekipler havadan helikopterle ve karadan arazözlerle çalışma yürüttü. Yangın bir süre sonra kontrol altına alındı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç yangının çıktığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Vali Erkan Kılıç, "Çevre il/ilçelerden gelen destekle birlikte ekiplerimizin müdahalesi sonrası yangın büyük oranda kontrol altına alındı" dedi.

Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bolu'da orman yangını kontrol altına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement