Böcek Soruşturmasında, Bazı Adreslerde Arama Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Böcek Soruşturmasında, Bazı Adreslerde Arama Yapılıyor

Başbakan Erdoğan'ın ofisinin dinlenmesine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında eski polis şeflerinin de bulunduğu bazı adreslerde arama yapılıyor.

17.06.2014 11:11  Güncelleme: 12:49

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın makam aracı ve ofisinde dinleme cihazı bulunmasına ilişkin yürütülen "Böcek operasyonu" kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 12 adreste arama yapıldı. Başbakanlık eski Koruma Daire Başkanı dahil 11 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

BAŞBAKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Operasyonla ilgili soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "İlgili birimler yargıyla müşterek çalışıyor. Netice ile ilgili olarak bana ulaşan bir şey yok. Ben de televizyonlardan 12 ayrı noktada böyle bir çalışma olduğunu öğrendim. Neticelendiği zaman bana bilgi verilir." dedi.

"CASUSLUK" İDDİASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli savcı Durak Çetin tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında polislerin de olduğu 15 şüpheli hakkında "casusluk" iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü ifade ediliyor.

Ankara polisi 9 adreste arama işlemlerini sürdürürken diğer adreslerin, Diyarbakır, Yozgat, Karabük, İstanbul, Erzurum olduğu belirtildi. Şüphelilerin, Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye getirilerek sorgulanacağı öğrenildi.

KORUMA MÜDÜRÜ ŞÜPHELİ

Ev ve işyerleri aranan isimlerden bazılarının eski Başbakanlık korumaları ile bazı bürokratlar olduğu belirtiliyor.

Başbakanlık eski Koruma Müdürü Z. B. ve Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, Başbakanlık eski Koruma Daire Başkanı ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü M.Y'nin de 15 şüpheli arasında yer aldığı öğrenildi.

1 KİŞİ YURTDIŞINDA

Öte yandan ismi daha önce kamuoyuna yansıyan ve Almanya'da tedavi gören eski polis S.D'nin hakkında da yakalama kararı alındığı ancak kendisinin yurt dışında olması sebebiyle kararın uygulanamadığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Tayyip Erdoğan daha önce S.D'nin yurtdışına kaçtığını ifade etmişler, ancak S.D'nin İçişleri'nden izin alarak yurt dışına çıktığı ortaya çıkmıştı. S.D'nin isminin Başbakan'ın ofisinin dinlenmesi olayında geçmesi ve basına yansımasının ardından hakkında meslekten ihraç kararı verilmişti.

YASİN EL KADI'NIN KORUMASI

Gözaltına alınanlar arasında bulunan A. T, S.D'nin Yasin El Kadı'nın korumakla görevlendirildiğini açıklamıştı. A. T, Taraf Gazetesine verdiği röportajda olayla ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından yapılan araştırmada kendisinin ifadesine başvurulmadığını anlatmıştı.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Operasyonlar kapsamında Ankara'da 6, İstanbul'da 1, Diyarbakır'da 1, Yozgat'ta 2, Karabük'te ise 1 olmak üzere toplam 11 kişi gözaltına alındı. Dördüncü sınıf emniyet müdürü, müstafi S. D.'nin ise yurt dışında bulunduğu için gözaltına alınamadı ancak evinde arama yapılıyor.

"Casusluk" suçlamasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan kişiler şöyle:

-1. sınıf emniyet müdürü M.Y.. Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı olan Y., şu an itibarıyla Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında görev yapıyor.

-1. Sınıf Emniyet Müdürü Z. B.. Başbakan Erdoğan'ın eski koruma müdürü olan B., şu an Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında çalışıyor.

-3. Sınıf Emniyet Müdürü A. Ö. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Ö., şu an itibarıyla A. Gaffar Okkan PMYO'da görev yapıyor.

-4. Sınıf Emniyet Müdürü S. D. Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı personeli olan D., Emniyet'ten istifa etti. Yurt dışında olan D., bu nedenle gözaltına alınamadı.

-4. Sınıf Emniyet Müdürü S. Z. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Z., şu an itibarıyla Erzurum İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Emniyet amiri görevinden ihraç edilen A. T. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığında çalışan T., meslekten ilişiği kesildi.

-Komiser E. Ç. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Ç., Ankara Gölbaşı ilçesinde görevine devam ediyor.

-Başpolis Memuru İ. S., Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Polis memuru H. G., Başbakanlık Koruma Güvenlik Teknik Şube Müdürlüğünde çalışıyor.

-Polis memuru H. Y., KOM Daire Başkanlığında çalışırken, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne nakledildi.

-Polis memur S. S., Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Polis memuru İ. U., İstihbarat Dairesi Başkanlığından, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne tayin edildi.

MİT ARAMA YAPMIŞTI

Erdoğan'ın ofisinde dinlenme kuşkusuyla MİT'e talimat verilerek Aralık 2011'de iki ayrı yerde 2'den fazla "böcek' bulunmuştu.

Görüntü değil sadece ses kaydettiği belirtilen dinleme cihazlarının, Başbakan'ın kriptolu telefonlarına yerleştirildiğine yönelik bir iddia daha ortaya atılmıştı.

Böcek Soruşturmasında, Bazı Adreslerde Arama Yapılıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Böcek Soruşturmasında, Bazı Adreslerde Arama Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • cepcep: köklerini kazıyın inşallah vatan hainlerinin 23 46 Yanıtla
    cepcepe: Kimin kökünün kazınacağı belli olmaz.Sonunuz yakın sizin. 0 0
  • TÜRK: böcek biryerlere yerleşmişse orada kuluçkaya yatmış ve demekki tape doğurmuş. böcek aranıyorsa tapelerde doğru. her seçim zamını madir dansı yahşi cazibe dizisindeki simgeyi geçtiniz. 61 7 Yanıtla
  • dua: böcekler yesin inşallah sizi 15 11 Yanıtla
  • gundi: ülke bölündü. kutuplaşma hat safhada. dışarda milletimizi doğruyolar. bayrak oyuncak oldu. biz hala bi böcek peşindeyiz. uyu milletim uyu müstahak sana uyanamamak. olsun nede olsa yol yaptık dimi. 14 6 Yanıtla

Advertisement