Başkentteki Göçük - Son Dakika
Güncel

Başkentteki Göçük

Başkentteki Göçük

CHP milletvekilleri İzzet Çetin ve Levent Gök, Altındağ ilçesinde göçüğün olduğu bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı Gök: "Bu olay ihmalle açıklanamayacak kadar vahimdir" "Elbette yıkımlar yapılabilir ama bunun çok ciddi önlemlerinin alınması ve insanların mal ve can güvenliğinin sağlanması.

03.02.2014 15:05

CHP milletvekilleri İzzet Çetin ve Levent Gök, Ankara'nın Altındağ ilçesindeki göçüğün meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu.

CHP milletvekilleri Çetin ve Gök, Çankırı Caddesi Ada Sokak'a gelerek, kentsel dönüşüm çerçevesinde sürdürülen yıkım çalışmaları sırasında 5 katlı bir binanın göçük nedeniyle yanındaki gecekondunun üzerine devrildiği bölgede incelemede bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Burada, basın mensuplarına açıklama yapan Levent Gök, olayda 1 kişinin hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendiklerini, bu yıkımda insanların can ve mal güvenliğinin sağlanmadığını gördüklerini savundu.

Gök, "Aldığımız bilgiler doğrultusunda, yanında çalışan bir marketin, etrafında yaşayan insanların bulunduğu bir gecekondu mahallinde herhangi bir güvenlik alınmadan, insanların tahliyeleri sağlanmadan bir yıkım işlemi gerçekleştirildiği çok açık ortadadır. Bu olay ihmalle açıklanamayacak kadar vahimdir. Biz Türkiye'de yaşayan yurttaşlarımızın her birinin hayatlarının bedava olmadığını çok iyi biliyoruz. Elbette yıkımlar yapılabilir ama bunun çok ciddi önlemlerinin alınması ve insanların mal ve can güvenliğinin sağlanması gerekir" diye konuştu.

Gök, bu olaydaki alınmayan güvenlik önlemlerinin sorgulamasını yapacaklarını ve ihmali olan herkesten hesap soracaklarını söyledi.

-İzzet Çetin

Çetin ise Ankara'nın merkezinde yaşanan bu olayın acı olduğunu ve polis karakolu önünde meydana geldiğini söyledi.

Çetin, kentsel dönüşüm yapılırken gerekli önlemlerin alınmadan yıkıma başlanmasının bu kadar büyük acılara yol açacağını herkesin bildiğini belirterek, "Konu son derece üzüntü verici bir konu. Büyükşehir Belediyesi açısından açık bir ihmalin, açık bir kusurun varlığı gerçek. Gecekondu ve marketlerde önlem alınmamış sadece trafik açısından önlem alınmış. Bunlara tanıklık ediyoruz. Biz bu acı olayı TBMM'de de gündeme getireceğiz. Bunun açıklığa kavuşturulması, gerekli önlemleri almayanlar açısından her türlü yasal işlemi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentteki Göçük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement