Başbakan Erdoğan: Karar Manidardır - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Karar Manidardır

Başbakan Erdoğan: Karar Manidardır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransız Ulusal Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifini kabul etmesini "çok büyük bir talihsizlik" olarak nitelendirdi.

22.12.2011 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransız Ulusal Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifini kabul etmesini "çok büyük bir talihsizlik" olarak nitelendirirken, bunun Türkiye- Fransa ilişkilerine çok ağır faturalar çıkaracağını vurguladı.

Fransa'da ifade özgürlüğü olmadığını belirten Erdoğan, "Bu ne kadar ciddiyet uzak bir yaklaşımdır, nasıl sulandırılmış bir oylamadır anlamak mümkün değil" dedi. Bu girişimin isabetsiz olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bu kararın Fransız meclisinde Türk diplomat Yılmaz Çolpan'ın katledilmesinin yıl dönümünde görüşülüyor olmasının manidar olduğunu söyledi.

Erdoğan, Fransa meclisinde on da bir katılımla oylama yapılmasının daha da manidar olduğunu söylerken, "Bizim tarihimizde böyle bir soykırım yok. Bunu kabullenmemiz mümkün değil. Bizim ülkemizde 100 bin civarında Ermeni yaşamakta. Bunların bir kısmı vatandaşımızdır bir kısmı ise vatandaş olmayıp ülkemizde bulunanlardır" dedi.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Karar Manidardır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement