Başbakan Erdoğan İzmir'de - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan İzmir'de

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısında konuştu: (4) "Biz milliyetçiyiz, milleti seven biziz, milleti güçlü noktaya getiren biziz. 1 milyon dolar için Batı kapılarında dolaşıp, eli boş dönen iktidarlar varken, şimdi alan el değil, veren el olan bir Türkiye var bu hale geldik" "Yassıada'nın adı 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası' oldu" "Cumhuriyet ve cumhuriyetçilik hiç kimsenin tapulu malı değildir.

13.12.2013 16:18

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz milliyetçiyiz, milleti seven biziz, milleti güçlü noktaya getiren biziz. 1 milyon dolar için Batı kapılarında dolaşıp, eli boş dönen iktidarlar varken, şimdi alan el değil, veren el olan bir Türkiye var bu hale geldik" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 2011 seçimlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde açıkladığı değişikliği, hayata geçirdiklerini belirterek, "Yassıada'nın adı 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası' oldu" ifadesini kullandı.

Projenin hazır olduğunu ve inşatın da hızla başlatılacağını bildiren Erdoğan, "Orada da kongre merkezi yapacağız.Yanında Sivri Ada var, orada muhteşem bir kongre merkezi yapacağız aynı şekilde, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın içinde daha küçük çaplı toplantı salonlarını, kongre merkezlerini yapacağız. Oteliyle, kalınacak yerlerle, hatta hemen karşısında Pendik, Kartal oralardaki otellerden de istifade edebilecek şekilde adımı atıyoruz. Muhteşem bir proje, müzesiyle her şeyiyle. Orada neler yapıldı, yargılanma nasıl devam etti, bütün bunları simülasyonlarıyla beraber her şeyiyle yapacak ve Türkiye nereden nereye demokrasi mücadelesinde geldi bunu göstereceğiz" diye konuştu.

Millet ve milliyetçililk kavramlarının, hiç kimsenin ipoteği altında olmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Cumhuriyet ve cumhuriyetçilik hiç kimsenin tapulu malı değildir. Milliyetçilik de cumhuriyetçilik de ancak insanın ülkesi, milleti, geleceği için hizmet ve eser üretmesiyle somut hale gelir. Milliyetçilik ve cumhuriyetçilik, Türkiye'yi içine kapatmak, şikayet etmek, Türkiye'nin dünyadaki itibarını zedelemek değil Türkiye'yi büyütmektir, Türkiye'nin itibarına itibar katmaktır. Türkiye, AK Parti iktidarları döneminde, 11 yıl içinde, milli gelirini üç kattan fazla arttırdı. Göreve geldiğimiz zaman, unutmayın milli gelirimiz 230 milyar dolardı. Şu anda 786 milyar dolar. Nereden nereye geldik. Kardeşlerim unutmayın, biz kimden aldık iktidarı, yavru CHP'den aldık. DSP, MHP ve ANAP. Burada cumhuriyetçi de var mı var, milliyetçi de var mı var. Her ikisi de öyle.

Peki bize nasıl teslim ettiler? IMF'ye 23,5 milyar dolar borçla devrettiler. Bunlar devretti. Hani siz milliyetçiydiniz, hani cumhuriyetçiydiniz, niye böyle devrettiniz bize? Ödedik, ödedik, ödedik, 14 Mayıs'ta işi bitirdik, sıfırladık ve şimdi IMF bizden borç istiyor. 5 milyar dolar istedikleri zaman kendilerine borç vereceğiz. Bu hale geldik. Şimdi milliyetçilik kimde? Biz milliyetçiyiz, milleti seven biziz, milleti güçlü noktaya getiren biziz. 1 milyon dolar için Batı kapılarında dolaşıp, eli boş dönen iktidarlar varken, şimdi alan el değil veren el olan bir Türkiye var bu hale geldik. "

-"Tarihi bir rekor kırdık"

Merkez Bankasının, ülkenin milli bankası olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Merkez Bankamızın kasasında biz göreve geldiğimizde 27,5 milyar dolar vardı. Şimdi ne oldu? Tarihi bir rekor kırdık. Bu tarihi rekorla Merkez Bankamızın döviz rezervini dün itibariyle söylüyorum; 135 milyar 637 milyon dolara ulaştırdık. Şimdi soruyorum kim bu ülkeyi, halkını daha çok seviyor, ülkeyi daha çok ayağa kaldırıyor? Biz.Devletin borçlanma faizine bakıyorsun, yüzde 63 faizle borçlanıyor devlet. Şimdi yüzde 6, yüzde 7. Buraya düşürdük. Kimin cebinden çıkıyordu bu faizler? Halkımın cebinden çıkıyordu. Şimdi nerede bunlar? Halkımın cebinde kaldı. Artık çıkmıyor. Bununla da biz yetinmedik. Ziraat Bankası çiftçiye yüzde 59 faizle kredi veriyordu, şimdi yüzde 5. Bu aradaki fark ne oldu? Çiftçinin cebinde kaldı. Aynı şekilde Halk Bankası esnafa yüzde 46 faizle kredi veriyordu. O da şu anda yüzde 4, yüzde 6-7 bu aralarda. Bu aradaki fark ne oldu? esnafın cebinde kaldı. Halkını sevmek, milletini sevmek, milliyetçi olmak bu.

Lafla milliyetçi olunmaz, slogan atarak milliyetçi olunmaz. İstiklal şairimizin ifadesi ortada; 'eşşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri'. Vaka bu. İşte savunma sanayi. Biz 50'li yıllardaki bize verilmiş o zor yürüyen Reo'larla askerimizi taşıyorduk ama şu anda artık biz kendi araçlarımızı üretir hale geldik. 11 yıl içinde sadece, Deniz Kuvvetlerine iki savaş gemisini bitirdik, kendi mühendisimiz, tasarımcılarımızla beraber denizlere uğurladık, kendi imkanlarımızla, kendi tersaneleremizde, kendi savaş gemilerimizi üretir hale böyle geldik. Şimdi arkasından altı tane daha yapılıyor. Türkiye şu anda dünyada kendi savaş gemilerini üretebilen 10 ülkeden biri haline geldi. İki uydu tasarladık, inşa ettik. Uydularımızı uzaya gönderdik. Kendi tankımızı, piyade tüfeklerimizi, insansız hava araçlarımızı, roketlerimizi, helikopterlerimizi imal eden bir ülke olduk. İnşallah kendi savaş uçaklarını yapabilen, kendi uydularını kendisi fırlatabilen bir üke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz."

-"Dünyada yardım olarak verdiğimiz destek 2,5 milyar dolar"

Bütün bunları sadece Türkiye için yapmayacaklarını, dünyaya ihraç edecekelerini de kaydeden Erdoğan, "Dünyanın her yerinde aktif dış politikamızla, yardım kuruluşlarımızla, mazluma el uzatan, hakkın yanında yer alan dik duruşumuzla varlık gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz zaman ihtiyaç sahibi ülkelere Türkiye'nin yardımı 45 milyon dolardı. Geçen yıl bizim dünyada yardım olarak verdiğimiz destek 2,5 milyar dolar. 45 milyon dolardan yılda 2,5 milyar dolar, ihtiyaç sahibi olan, en az gelişmiş ülkelere yardım edebilen bir ülke konumuna geldik" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Makedonya'da Kocacık Köyü'nde Gazi Mustafa Kemal'in babası Ali Rıza Bey'in evini bulduklarını, aldıklarını, yeni baştan inşa ettiklerini ve ziyarete açtıklarını hatırlattı.

Manastır'da, Gazi Mustafa Kemal'in okuduğu Manastır İdadisi'ni, İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un dedesinin köyünü ve yaptırdığı camiyi bulduklarını ve ayağa kaldırdıklarını anlatan Erdoğan, " Moğolistan'da ilk Türk anıtlarını biz bulduk ve Karakurum'dan oradaki anıtlara 42 kilometrelik yolu da yaptık. Anıtların olduğu yeri müze haline getirdik. Dünya mirasına kazandırdık. Şimdi bizi CHP'liler eleştiriyor. 'Amerika'daki Kızılderelilere 200 bin dolar yardım etmişsiniz, Türkiye ne olacak' diyor. Biz evelallah Amerika'daki Kızılderelilere de ulaşıyoruz, Somaliye'de ulaşıyoruz, Filistin'e de ulaşıyoruz, Mısır'daki mazlumların da Suriye'deki mazlumların da Moğolistan'daki Dukha Türklerinin, Etiyopya'da Harar Türklerinin yanında da biz varız" dedi.

-Yasısada "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" oldu

Bu arada İstanbul'un Adalar ilçesi sınırlarında yer alan Yassıadanın adının "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak değiştirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı'nın imzalandığı bildilirdi.

- Ankara

Başbakan Erdoğan İzmir\'de
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement