Başarılı Sporculara Bağlanan Aylık - Son Dakika
Güncel

Başarılı Sporculara Bağlanan Aylık

Başarılı Sporculara Bağlanan Aylık

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, dünya ve Avrupa şampiyonalarında yalnızca 1'inci değil, 2.ve 3'üncü olan sporculara da aylık bağlanması için kanun teklifi verdi.

21.12.2012 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, dünya ve Avrupa şampiyonalarında yalnızca 1'inci değil, 2. ve 3'üncü olan sporculara da aylık bağlanması için kanun teklifi verdi.

Baydar ve CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, Başarılı Sporculara Aylık Bağlanması ile Devlet Sporcusu Unvanı Verilmesi Kanunu'nda değişiklik öngörüyor. Buna göre, dünya ve Avrupa şampiyonalarında yalnızca 1'inci değil, 2. ve 3'üncü olan sporculara da aylık bağlanacak.

Teklifin gerekçesinde, TBMM'nin, başarılı sporcuları ve antrenörleri desteklemek, sporcuları başarıya teşvik etmek ve gençleri de spor yapmaya özendirmek amacıyla, 2008 yılında Başarılı Sporculara Aylık Bağlanması ile Devlet Sporcusu Unvanı Verilmesi Kanunu'nu kabul ettiği anımsatıldı.

Söz konusu kanunun, gençleri spor yapmaya teşvik etmek amacı taşıdığı, ancak dünya ve Avrupa şampiyonalarında yalnızca birinci olanları kapsadığını ifade edildi.

Türkiye'nin katıldığı şampiyonalarda iki ve üçüncü olan sporcuların da madalya getirdiği ve Milli Marş'ın söylenmesini sağladıkları belirtilen gerekçede, "Bu amaçla ülkemizin katıldığı şampiyonalarda sadece birinci olanlara aylık bağlanması, iki ve üçüncü olan sporcularımız açısından, bir daha ki organizasyonlarda psikolojik çöküntüye neden olmaktadır. Ayrıca bu kişiler, ülke adına katıldığı şampiyonalarda Türk milletini temsil etmektedir. Dereceye giren sporcularımızın emekleri göz önünde bulundurulduğunda, iki ve üçüncü olan sporcularımıza da aylık bağlanması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Kubilay Çelik

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başarılı Sporculara Bağlanan Aylık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement