Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Toplantısı Düzenlendi

Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Toplantısı Düzenlendi

Kuzey Irak'ta düzenlenen Kürt Ulusal Kongresi hazırlık toplantısında Demokratik Toplum Kongresi'nin eş Başkanı Ahmet Türk'ün Abdullah Öcalan'ın mesajını okudu.

23.07.2013 12:56  Güncelleme: 13:29

Öcalan'ın MESAJINI AHMET TÜRK OKUDU

Kuzey Irak'ta düzenlenen Kürt Ulusal Kongresi hazırlık toplantısında Demokratik Toplum Kongresi'nin eş Başkanı Ahmet Türk'ün Abdullah Öcalan'ın mesajını okuduğu belirtildi. Yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Irak, İran ve Suriye'deki 39 Kürt parti ve örgütünün temsilcisinin katıldığı toplantıda mesajı okunan Abdullah Öcalan, öncelikle Mesut Barzani ve Bölgesel Kürt Hükümüti Başbakanı Neçirvan Barzani olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederken, büyük önem verdiği kongre için belirlenen yol ve maddeler üzerinden Kürt halkının birliğinin genişletilmesini istedi.

DTK Başkanı Ahmet Türk de yaptığı açıklamada, Ortadoğu'nun özgürleşmesi için Kürtler'in demokrasiye ulaşması gerektiğini belirterek şöyle dedi:

"Her şeyden önce Kürt halkının çıkarlarını her şeyin önüne almamız gerekir. Salt parti çıkarlarına göre hareket edersek gerçekten kaybederiz. Kürt halkının çıkarlarının korunması ve önünün açılması için Kürdistan'ın dört parçasında ne yapabiliriz, birbirimize nasıl yardım edebiliriz diyerek hareket etmeliyiz."

DHA(İD)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement