Azerbaycan Caddesi Konya'nın Prestij Caddesi Olacak - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan Caddesi Konya'nın Prestij Caddesi Olacak

Azerbaycan Caddesi Konya\'nın Prestij Caddesi Olacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Mahalle Meclisi programları kapsamında Harmancık, Lalebahçe, Karahüyük, Gülbahçe Mahallelerinin muhtarları ve sakinleri ile bir araya geldi.

03.05.2012 15:08  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harmancık Mahallesi Semt Pazarı'nda düzenlenen buluşmada muhtarları ve mahalle sakinlerini dinleyen Başkan Akyürek, Konya'da mahalle, halk, belediye ve muhtarın iç içe olduğunu, ihlas ve samimiyetten ayrılmadan çalıştıklarını söyledi.

Mahallelerin sosyo-kültürel durumu, geliri durumları ve altyapı hizmetleri ile ilgili bilgiler veren Başkan Akyürek, yaptıkları incelemelere göre tedbirler aldıklarını vurguladı.

TATLI SU ÇEŞMESİ SAYISI BİNİ BULACAK

Konya'nın tatlı su geleneğinden bahseden Başkan Akyürek, şehir merkezinde toplam 896 tatlı su çeşmesi bulunduğunu, tatlı su çeşmelerinin Türkiye'ye model olduğunu dile getirerek, "Son 20-25 yılda sayısı çoğaltılan son 7 yılda iki katına çıkartılan tatlı su çeşmesi sayısını gelecek yıl sonuna kadar bine çıkaracağız. Böylece şehrin her mahallesinde ortalama 4 tane çeşme bulunmuş olacak" dedi.

Konya'da ilk kez pazar yeri çeşmelerinin bölgede uygulanmaya başlandığını hatırlatan Başkan Akyürek, böylece hem pazar esnafının tatlı su ihtiyacının karşılanmış olacağını, hem de tatlı suyun farklı amaçlarla kullanımının önüne geçileceğini ifade etti.

AZERBAYCAN CADDESİ PRESTİJ CADDESİ OLACAK

Bölgede bulunan Azerbaycan Caddesi'nin Konya'nın önemli ana yollarından biri olmasına rağmen arzu edilen standartta olmadığını vurgulayan Başkan Akyürek, "Meram Belediyesi ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde yaklaşık 10 milyon TL para harcayarak Azerbaycan Caddesi'ni Antalya Yolu Kavşağı'na kadar bu yaz sona kadar tamamlayarak hizmete açacağız. Burası Konya'mızın prestij Caddesi haline gelecek. Çeçenistan Caddesi'nde demiryolu alt geçidini de bu yıl tamamlayıp hizmete açacağız" diye konuştu.

BAŞKAN'DAN MERAM'A ÜCRETSİZ SULAMA SUYU MÜJDESİ

KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün Meram bölgesine ilk sulama suyunu verdiğini hatırlatan Başkan Akyürek, Meram'ın yeşilinin korunması için ilk sudan ücret alınmayacağını, zaten çok düşük ücretle verilen sulama suyunun ücretsiz olması ile ilgili de karar aldıklarını sözlerine ekledi.

Başkan Akyürek'in konuşmasının ardından mahalle muhtarları ile programa katılan mahalle sakinleri taleplerini dile getirerek teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Azerbaycan Caddesi Konya'nın Prestij Caddesi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement