Ayhan, Türkiye'nin IŞİD İle İlişkisini Sordu - Son Dakika
Güncel

Ayhan, Türkiye'nin IŞİD İle İlişkisini Sordu

Ayhan, Türkiye\'nin IŞİD İle İlişkisini Sordu

HDP'li Vekil İbrahim Ayhan, Türkiye üzerinden IŞİD'e katılım olduğu yönündeki iddiaları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sordu.

15.07.2014 13:13

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne Türkiye üzerinden katılım sağlandığına ilişkin iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunduğu önerge ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sordu. Ayhan, uzun süredir gündemde olan IŞİD ile ilgili iddiaları hatırlatarak, "Özellikle Suriye sınırında yer alan Hatay, Antep, Urfa, Kilis ve Mardin illerini üs olarak kullandıkları uluslararası gözlemciler tarafından da dile getirilmektedir. Çin, Çeçenistan, Avustralya, İngiltere, Almanya vb. ülkelerden gelenler, Türkiye'de sınıra yakın olan iller üzerinden, Suriye'deki IŞİD, El Nusra gibi örgütlerin saflarına katıldıkları iddiaları dile getirilmektedir" dedi.

Ayhan, Başbakan Erdoğan'ın şu soruları yanıtlamasını istedi: "Hatay, Antep, Urfa, Kilis ve Mardin illerine Suriye'de savaşan IŞİD, El Nusra vb. örgütlerin saflarına katılmak için bu illerden Suriye'ye geçenlerin olduğu iddiası doğru mudur? Suriye'de savaşmak için sınır illerine gelenlerden bugüne kadar kaç kişi güvenlik güçlerince yakalanmıştır? Yakalananlardan bir çoğunun üzerinden kamuflaj malzemeleri ile savaş malzemelerinin olduğu iddiaları doğru mudur? Doğru ise bunlara ne gibi yasal işlemler uygulanmıştır? Yakalananlar daha çok hangi ülke vatandaşıdır? Güvenlik güçlerinin bunlara göz yumduğu iddiaları doğru mudur? Bu savaşçılara yardım ve yataklıktan yargılanan kişi ve kurumlar var mıdır?"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ayhan, Türkiye'nin IŞİD İle İlişkisini Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement