"Müvekkilim Hidayet Karaca Hakimlikte Savunma Yapmaya Reddetmiştir" - Son Dakika
Güncel

"Müvekkilim Hidayet Karaca Hakimlikte Savunma Yapmaya Reddetmiştir"

"Müvekkilim Hidayet Karaca Hakimlikte Savunma Yapmaya Reddetmiştir"

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın Avukatı Fikret Duran, müvekkilinin sorgu hakimliğinde savunma yapmayı reddettiğini söyledi.

18.12.2014 17:18  Güncelleme: 18:54

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, müvekkilinin sorgu hakimliğinde savunma yapmayı reddettiğini söyledi.

Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Fikret Duran, pazar gününden bu yana yaşadıkları sürecin tüm safhalarında müvekkilinin kendisine delil gösterilmesi halinde istedikleri soruya cevap vereceğini açıkça ifade etmesine rağmen hiçbir delil gösterilmediğini belirterek, "Ortaçağda yaşanan engisizasyon mahkemelerini andırırcasına delil olmaksızın, şüpheliden delile ulaşmak isteyen bir operasyonla karşı karşıyayız. Özel bir gayretle Anayasa ve demokrasinin vazgeçilmezi olan Anayasa yer alan ancak yürütmenin temsilcilerinin hiç hazzetmediği icraat ve sözlerinden açıkça belli olan kuvvetler ayrılı ilkesine, evrensel hukuk ilkelerine, adil yargılamanın olmazsa olmazı olan hakim ilkesine büsbütün aykırı bir şekilde baskıcı bir iktidarın yargıyı istediği gibi dizayn çalışması kapsamında kurduğu kapalı devre çalışan bir yargılama ve sorgulama sisteminin kendileri istese bile hiçbir şekilde bağımsız ve adil davranabileceğini düşünmekteyiz. Yakın geçmişte yaşanan 'kaç ismail' olaylarından sonra üzerlerinde türlü türlü siyasi baskıların oluşturduğu mahkemelerden adalet beklemediğini ifade etmiştir. O nedenle Sulh Ceza Hakimliği makamında savunma yapmayı reddetmiş, bu beyanlar tutanağa geçmiş ve tarihe kayıt düşmüştür." dedi.

MÜVEKKİLİME SU VERİLMEDİ

Söz alan Hidayet Karaca'nın avukatlarından Yusuf Danyal Kılıçalp ise şeker hastalığı olan ve ilaç kullanan müvekkiline su verilmediğini, başsavcının talimatıyla müvekkillerinin ihtiyaçlarının karşılandığını öne sürdü. Durumu sorgulamayı yapan hakime ilettiklerini söyleyen Kılıçalp, sorgulamanın akşama doğru bitmesini beklediklerini belirterek, "Sorgulama bittiğinde hakim bey topluca tahliye ya da tutukluluk halinin devamıyla ilgili bir karar verecek. Ancak bir kısım medyadan takip ettikleri bilgilere göre müvekkillerinin tutuklanacağına dair duyumlar aldığımız hakim beye ilettik. Hakim bey, sizin bağımsız ve tarafsız şekilde bir karar veremeyeceğinize dair şüphemiz vardır. Ama inşallah biz yanılırız. İnşallah adalet tecelli eder. Bu şekilde tutanağa geçirerek savunma yapmayacağımızı söyledik." dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Müvekkilim Hidayet Karaca Hakimlikte Savunma Yapmaya Reddetmiştir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement