
-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, "Rejim hiç bu kadar tehlike altına girmemiştir" sözlerine TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Tehlikede olan rejim değil, statükocuların gücü tehlikede. Ne kadar acı ve insafsız iftiralardır" diye yanıt verdi. "Geçmişte bu ülkede Menderes'in başbakanlığını, Turgut Özal'ın cumhurbaşkanlığını tartışanlar şimdi aynı şeyi yapıyorlar. Meclis üyelerini gericilikle suçluyorlar. Bu Meclis, sivil, demokratik ve dindar bir Cumhurbaşkanı seçecek. Meclis iradesinin önüne kimse geçemez. Biz, birkaç çapulcuya fırsat vermeyiz" diye tepki gösteren Arınç, geçmişte Özal'ı eleştirenlerin şimdi de aynı kafayla hareket ettiklerini savundu.
ANKARA (ANKA) -Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, "Rejim hiç bu kadar tehlike altına girmemiştir" sözlerine TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Tehlikede olan rejim değil, statükocuların gücü tehlikede. Ne kadar acı ve insafsız iftiralardır" diye yanıt verdi. "Geçmişte bu ülkede Menderes'in başbakanlığını, Turgut Özal'ın cumhurbaşkanlığını tartışanlar şimdi aynı şeyi yapıyorlar. Meclis üyelerini gericilikle suçluyorlar. Bu Meclis, sivil, demokratik ve dindar bir Cumhurbaşkanı seçecek. Meclis iradesinin önüne kimse geçemez. Biz, birkaç çapulcuya fırsat vermeyiz" diye tepki gösteren Arınç, geçmişte Özal'ı eleştirenlerin şimdi de aynı kafayla hareket ettiklerini savundu.
Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin düzenlediği "Demokrasi ve Ekonomi Onur Ödülü" töreni TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapıldı. Ödül, "Demokrasi" dalında TBMM Başkanı Bülent Arınç'a "Ekonomi" dalında ise Devlet Bakanı Ali Babacan'a verildi.
MECLİS İRADESİNİ BİRKAÇ ÇAPULCUYA BIRAKMAYIZ
Ödül töreninde konuşan Bülent Arınç, "Rejim hiç bu kadar tehlike altına girmemiştir" diyen Cumhurbaşkanı Sezer'e, "Köşke çıkacak Cumhurbaşkanı laikliğe sözde değil, özde bağlı olmalı" diyen Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a ve Cumhuriyet mitingiyle "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olmasın" diyenlere sert yanıt verdi.
Özal'ın cumhurbaşkanlığına, dindar, sivil ve demokrat olduğu için karşı çıkanların şimdi de aynı oyun içerisinde olduklarını ileri süren Arınç şöyle devam etti:
"Bugün aynı kafada insanlar iftiralarına devam ediyor. Özal gibi Türkiye'yi geliştiren, dünyaya tanıtan, yeniliklere açık, dindar, sivilci ve demokrat bir Cumhurbaşkanı istemiyorlar. Birileri çıkıp 'rejim tehlikede' diyor, kimileri Meclis üyelerini gericilikle suçluyor. Kimileri ise Meclis'e telkinde bulunmaya çalışıyor. Ne kadar acı ve insafsız iftiralar bunlar. Meclis iradesine kimse telkinde bulunamaz. Meclis iradesini kimseyle paylaşmayacak. Meclis milleti temsil etmekle onur duyuyor. Bu Meclis, millet iradesini güçlendirmeye devam edecektir. Meclis görevini yapacak. Kimse buna engel olamayacak. Sivil, demokrat ve dindar bir cumhurbaşkanı seçecek. Meclis iradesini birkaç çapulcuya bırakacak değiliz."
KİMSE BİZİ CESARETİMİZLE SINAMASIN
14 Nisan Cumartesi Ankara'da düzenlenen Cumhuriyet Mitingi ile ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Arınç, ödül töreniyle "mitinge karşılık veriyor" diye düşünenlerin olabileceğini belirterek, "Bu mitinge karşılık bir tören değil. Başka bir anlamı vardır. Rahmetli Turgut Özal'ın, fikirlerini yaşatmak amacıyla kurulan bir toplantıdır. Ben bu tür mitingleri her zaman saygıyla karşılarım. Benim sözlerim, mitingi organize eden Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'a yönelikti. Hakkında ciddi iddialar olan birinin bu mitinge katılmasını doğru bulmuyorum dedim. Ben söylemediklerimle değil, tutanaklara yansıyan sözlerimle hesap verebilirim. Tutanaklara yansıyan sözlerimin arkasındayım. Biz hesabımızı şerefimizle veren insanlarız" dedi.
YÜREĞİM MECLİS BAŞKANI OLUNCA DAHA FAZLA SIZLADI
8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünden duyduğu acı karşısında yüreğinin sızladığını belirten Arınç, Meclis Başkanı olduktan sonra acısının daha da arttığını ifade etti. Arınç, "Bu sızının sebebi, aramızdan erken ayrılması, değişimin erken durması. O tarihlerde Özal'ın her atılımı eleştiriliyor, bazen eleştiriler saygı sınırlarını aşıyor, seviyesizleşiyordu. Yaptığı her işe karşı çıkılıyordu. Ama karşı çıkılan tek bir konu vardı, o da yenilikçi olmasıydı. Çünkü yenilikçiye, gelişimciye karşı çıkıyorduk. Onu en çok eleştirenlerden biri bendim. Ben de şimdi aynı şekilde eleştiriliyorum. Meclis'e getirdiğim yenilikler zaman zaman siyasiler tarafından eleştiriliyor. Şimdi Özal'ı daha iyi anlıyorum" diye konuştu.
ÖZAL'DAN ÖZÜR DİLERİM
Zamanında Özal'ı en çok eleştirenlerden biri olduğunu söyleyen Arınç, "Huzurunuzda Özal'dan özür diliyorum" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kendilerini eleştirdiğim için özür dilerim. Özal' karşı çıkmak imanın beş şartından biri sayılıyordu. Ne yazık ki o zihniyetler değişmedi. Özal'a en acı eleştirileri yapanlardan biriyim. Keşke Özal'la siyaset yapsaydım. Yenilikçi ve atılma dünyasında çok şey öğrenirdim. Şimdi benim Meclis için yaptığım projeleri eleştiriyorlar. Köşe yazarlarını anlarım da siyasileri hiç anlamıyorum. Yeniliğe itiraz ediyorlar. Onun yeniliklerine engel olmaya çalıştık. Sivil, dindar ve demokratik Cumhurbaşkanı Özal'dı." (ANKA)
Son Dakika › Güncel › Arınç'ın Sezer'e Yanıtı Sert Oldu: 'Tehlikede Olan Rejim Değil Statükocuların Gücü' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.