Antalya - Savarona'ya Baskın; 8 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Antalya - Savarona'ya Baskın; 8 Gözaltı

Antalya - Savarona\'ya Baskın; 8 Gözaltı

Gözaltına Alınanlar Arasında Kazak İşadamı Tevfik Arif de Var

28.09.2010 19:40

GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA KAZAK İŞADAMI TEVFİK ARİF DE VAR

ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, Muğla'nın Göcek Beldesi'nde demirli bulunan Savarona yatına baskın yapıldı. Kiralandığı belirtilen Savarona'da, aralarında Kazak işadamı Tevfik Arif'in de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Yedi ay önce insan kaçakçılığı yaptıkları ileri sürülen kişilerle ilgili takip başlatan Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün öğle saatlerinde Antalya merkez, Belek Beldesi, İstanbul ve Muğla Göcek'te demirli bulunan Savarona yatına eşzamanlı operasyon yaptı. Atatürk'ün vefatından sonra Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne devredilen ve 1989 yılında Kahraman Sadıkoğlu tarafından 49 yıllığına satın alınan Savarona'daki operasyonda bazı kişiler gözaltına alındı.

Günlüğü 50 bin dolara kiralandığı belirtilen Savarona'da gözaltına alınanlar arasında ABD'de yaşayan, Rusya ve Ukrayna'da işleri bulunan Kazak işadamı Tevfik Arif'in de bulunduğu öğrenildi. Tevfik Arif ile birlikte 8 kişi gözaltına alınırken, Rusya ve Ukrayna'daki ajanslarına kayıtlı 10 mankenin de yattan ifadelerine başvurulmak üzere jandarmaya götürüldüğü belirtildi.

SAVARONA YATI

Amerikalı William Francis Gibbs tarafından tasarlanan Savarona yatı, 1931 yılında 4 milyon dolara inşa edildi. Savarona, yedi yıl boyunca Atlantik Okyanusu ve Akdeniz sularında süzüldükten sonra 1938'de Türk Hükümeti tarafından satın alındı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e tahsis edildi.

Atatürk yatta kabine toplantıları yaptı, dünya liderlerini ağırladı. Atatürk'ün vefatından sonra Savarona Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne devredildi. 1989 yılında Kahraman Sadıkoğlu tarafından 49 yıllığına satın alındı.

ANTALYA,(DHA)

ARŞİV GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

YENİ GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Savarona'ya Baskın; 8 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement