FİNİKE'DE SURİYELİ 4 ÇOCUK YARALANDI - Son Dakika
Güncel

FİNİKE'DE SURİYELİ 4 ÇOCUK YARALANDI

Antalya'nın Finike ilçesinde aşırı yağış sonrası oluşan sel nedeniyle araçlar metrelerce sürüklenirken bir evle beraber istinat duvarı yıkıldı.

12.12.2022 11:13  Güncelleme: 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Finike ilçesinde aşırı yağış sonrası oluşan sel nedeniyle araçlar metrelerce sürüklenirken bir evle beraber istinat duvarı yıkıldı. Kale Mahallesi'nde Suriyeli 4 çocuğun kaldığı ev yağmur sonrası yıkılırken, çocuklar komşuların yardımıyla kurtarılarak, hastaneye götürüldü. Çocukların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Yıkılan ev ise kullanmaz hale gelirken, eşyalar sel sularıyla süreklendi. Aynı mahallede sel nedeniyle yolun ortasında çukur oluştu. İlçede kanalizasyon çalışması nedeniyle açılan ve oraya dökülen mıcırlar da sel sularıyla birlikte ilçe merkezine kadar ulaştı.

İŞ MAKİNELERİ SEL FELAKETİNE GİDERKEN KAZA YAPTI

Finike'den Kumluca ilçesindeki sel felakatine yetişmek için gece saatlerinde yola çıkan iş makineleri kaza geçirdi. Finike- Kumluca karayolunda Devlet Su İşleri'ne ait kamyon önündeki kepçeye arkadan çarpması sonucu kaza meydana geldi. Kepçenin kontrolünü kaybeden sürücü yan tarafta bulunan seyyar portakal minibüsü tezgahına girmesi sonucunda minübüs kullanılmaz hale geldi. Kamyon ve kepçede ise hasar oluştu. Portakal tezgahında kimsenin olmadığı öğrenildi. Sürücülerin kazayı ufaklar sıyrıklarla atlatığı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

'DAĞLARDAN KORKUNÇ BİR SEL GELDİ'

Demre ilçesinde gece etkili olan aşırı yağış nedeniyle Köşkerler, Beymelek ve Belören mahallelerinde zararın olduğu öğrenildi. Demre'yi Belören ve Çağman mahallerine bağlayan karayolunun yanı sıra bölgedeki ara yollar ulaşıma kapandı. Bölgedeki istinat duvarları sel suları nedeniyle yıkılırken, çok sayıda sera da su altında kalırken, bazı seralar ise yıkıldı. Sel suları nedeniyle Beymelek Mahalllesi'ni Yukarı Beymelek mevkisine bağlayan ana yol ve ara yollar kapandı. Demre Belediyesi'ne bağlı ekipler gece boyunca kapanan yolları açma, sel sularını önleme çalışması yaptı. Belediye Başkanı Okan Kocakaya da çalışmalara eşlik etti. Başkan Kocakaya, "Dağlardan korkunç bir sel geldi. Önüne gelen yol, duvar, sera her şeye zarar verdi. Zararın boyutunu gündüz gözüyle tespit edebileceğiz. Ekiplerimiz aralıksız çalışıyor" dedi.

Kumluca ilçesinde sel sularının çekilmesi sonrası balçık ve moloz yığınları ortaya çıktı. İş yerleri, evler ve araçlara dolan balçığın temizlenmesi için vatandaşlar kendi imkanlarıyla çalışma yaparken, iş makineleri de yol üzerindeki balçığı temizlemeye çalıştı. Kumluca'daki sel hasarının özellikle Gavur Deresi'nin ayırdığı Narenciye Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı ve Eski Cami Mahallesi Halil Çıvgın Bulvarı ile bu bölgenin arka sokaklarında yoğun olduğu belirlendi.

'BİR TEK TORNAVİDA BİLE KALMADI'

Narenciye Mahallesi'nden Arzu Özensi, "Burası doktorun yeri, ayaklarım kirli diye ben kapıyı açtım. Yağmurun başladığını kocam haber verdi, arabaların sürüklenişini hep gördüm" dedi.

Süleyman Uğural, "Allah'a şükürler olsun can kaybımız yok. Gece 03.00'e kadar sorun yoktu. Ne olduysa sonrasında oldu. Gelen sularla önce ağaç otomobile sonra da dükkana giriyor. Verdiği zarar ortada, Kumluca'da en fazla bizim zararımız var. Bir tek tornavida bile kalmadı. Ne yapacağımızı bilmiyorum. 150 bin TL'den fazla zararımız var" diye konuştu.

Ramazan Aydoğmuş, "Gece uyuduktan sonra uyanınca her yerin sularla dolduğunu gördüm. Sonra hemen eşimi kaldırdım ve 'evi su bastı' diyerek canımızı kurtardık. Kapıyı açınca sular hep içeriye girdi. Sular azalınca biz ondan sonra eve girebildik" dedi. (DHA)

FİNİKE\'DE SURİYELİ 4 ÇOCUK YARALANDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel FİNİKE'DE SURİYELİ 4 ÇOCUK YARALANDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement