Demre De-Myra Tarım Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Demre De-Myra Tarım Festivali Başladı

Demre De-Myra Tarım Festivali Başladı

Antalya'nın Demre ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen De-Myra Tarım Festivali başladı.

12.01.2015 16:44  Güncelleme: 16:47

De-Myra Tarım Festivali başladı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde bu yıl ilk kez düzenlenen De-Myra Tarım Festivali başladı. 3 gün sürecek festivale yurt içi ve yurt dışından 45 firma katılıyor.

Demre Kaymakamlığı, Demre Belediyesi ve Toprak Ana Tarım Dergisi'nin organizasyonunda düzenlenen De-Myra Tarım Festivali, Demre Belediyesi Kapalı Pazar Alanı'nda açıldı. Açılışa, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Demre Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan, Elmalı Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Kürşat Şenol, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sektör temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, "Her şeyin bir ilki var. Demre'de biz hep ilkleri yaşıyoruz. İlçemiz için çok faydalı olacağını düşündüğümüz bir tarım festivali ilk defa ilçemizde düzenleniyor. Geçmişte üzerinde yaşadığımız bu toprakların tarihini önemini vurgulamak için bu adı koyduk. Demre'nin yüzde 95'i tarımla uğraşıyor. Ama turizmde de geleceği olan bir ilçe" dedi.

Yüzde 90'ının tarımla uğraştığı Demre'de geç kalmış bir fuar organize edildiğini aktaran Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ise devletin çiftçiye sahip çıkması gerektiğine işaret etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, festivale 6'sı yabancı 45 firmanın katıldığını söyledi. Bu tür fuarların tarımdaki yenilikler ve kullanılan teknolojiyi görme açısından önemli olduğunu kaydeden Ahmet Dallı, Demre'de 22 bin dekar alanda örtü altı üretimi yapıldığını vurgularken, bölgenin hem Antalya hem de ülke tarımı açısından önemli tedarikçiler arasında yer aldığını kaydetti.

Demre Komisyoncular Derneği Başkanı Fahri Duran da "Demre ve yöre çiftçisi çok zor günler geçiriyor. 2000 yılında domates 1 lirayken, bugün yine 1 lira. Çiftçi batma, yok olma noktasında. Hükümetimizin, devletimizin bu sese kulak vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Halk oyunları gösterileri ve konuşmaların ardından festivalin açılış kurdelesi kesildi. Açılışta, öğrencilerin sebze ve meyve resimlerinden yapılmış elbiseleri dikkati çekti. Firmaların ürettikleri fide, biber, domates, gübre, ilaç gibi değişik ürünleri üreticilerle buluşturduğu fuar 3 gün sürecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demre De-Myra Tarım Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement