Antalya Çakırlar'daki İmar Sorunu - Son Dakika
Güncel

Antalya Çakırlar'daki İmar Sorunu

Antalya Çakırlar\'daki İmar Sorunu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çakırlar bölgesinin imar sorununu çözeceklerini söyledi.

28.03.2017 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çakırlar bölgesinin imar sorununu çözeceklerini söyledi.

Türel, Konyaaltı ilçesindeki Çakırlar, Doyran ve Bahtılı Mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Mahkeme kararı ile iptal edilen Batı Çevreyolu etrafındaki imar planlamasının mahkemenin gerekçeli kararına göre düzeltip yeniden yapacaklarını belirten Türel, yeni planlamaya Bahtılı ve Çakırlar bölgesini de dahil ederek yıllardır süregelen imar sorunu çözeceklerini kaydetti.

Bölgenin muhtarlarıyla görüşerek yaptıkları imar planının mahkeme kararı ile iptal edildiğine dikkati çeken Türel, "Bizi hep böyle ayaklarımızdan çekiştiriyorlar, hep geciktiriyorlar. Halep oradaysa Çakırlar burada. Şimdi gene yapacağım. Her şerde bir hayır vardır. Yeni plana Çakırlar'ı da ekliyoruz. 1 yıl sonra bölgenin imar planını tarihe gömülmüş olacak." dedi.

Planlama için kamunun görüşüne ihtiyaç olduğunu aktaran Türel, "Bütün bunlar için çalışıyoruz. Bu kararlığımızı güçlü bir devlete sahip olduğumuzda ayağımıza böyle farklı farklı çelme takmak isteyenlere karşı gecikmeden daha hızlı çözeceğiz. Onun için 'evet' diyoruz. Çakırlar, Konyaaltı için 'evet' diyoruz." diye konuştu.

Bir ülkenin ve şehrin güçlenmesinin istikrar ile olduğunu ifade eden Türel şöyle devam etti:

"Benim ilk dönemimden ayrıldıktan sonra sizin imar sorununuza dönüp bakan oldu mu? Aksine bir de buralara 'imar yaptırmam' diyenler geldi göreve. İstikrar olsaydı şimdi buranın imar sorununda çok daha farklı bir yerdeydik. 5 senemizi 15 sene ile kaybettik. Arkadaşlar bu hayırcılar bizi hep engellemeye çalışmaktan başka bir iş yapmadılar, yapmıyorlar.

Ömürleri 'hayır' demekle geçmiş. İşte geldiler Bahtılı, Çakırlar'ın imar problemine 'hayır' dediler dönüp bakmadılar.

Şimdi yeniden göreve geldik. Biz ilgileniyoruz. Uncalı'nın Batı Çevre Yolu ile ilgili imar planını çözmeye kalktığımızda bu sefer hayırcıların maşaları devreye girdi, mahkemeye gitti. Mahkeme kapılarında saatlerce 'meramımızı anlatacağız' diye uğraştık. Bugün 'hayır' diyenler buranın sorunu için bugüne kadar ne yapmışlar. Geciktiriyorlar. Ama menzile ulaşmaktan alıkoyamıyorlar Allah'ın izni ile halledeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya Çakırlar'daki İmar Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement