Ankara'dan Merkel'e Rest: Avrupa'nın İlk Dört Büyüğü İçindeyiz - Son Dakika
Güncel

Ankara'dan Merkel'e Rest: Avrupa'nın İlk Dört Büyüğü İçindeyiz

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, "Türkiye, Avrupa'nın 4 büyük ülkesinden biridir. AB'nin stratejik zekası varsa Türkiye'nin tam üyeliğini hayata geçirir." dedi.

17.10.2015 07:33  Güncelleme: 07:35

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Pazar günkü Türkiye ziyareti öncesinde AB'ye Türkiye'nin stratejik konumu çerçevesinde önemli mesajlar verdi

Bakan Sinirlioğlu, "Türkiye, Avrupa'nın 4 büyük ülkesinden biridir ve öyle kalacaktır. Biz bu kararı verdik. AB bu kararı vermeyip taktik görürse işbirliğimiz böyle sınırlı olur. Eğer stratejik zekaları varsa Türkiye'nin tam üyeliğini hayata geçirmek için çaba sarf ederler.

"4 BÜYÜKTEN BİRİYİZ"

Sinirlioğlu'nun, Türkiye'nin Avrupa'nın ilk dört önemli devleti arasında yer aldığını ifade etmesi dikkat çekiciydi. Sinirlioğlu ülke ismi vermedi ancak bu 4 devlet; Türkiye'nin yanı sıra Almanya, İngiltere ve Fransa olarak algılandı.

ETEKLERİ TUTUŞTU

Aylan bebeğin dünya kamuoyunu sarsan fotoğrafı ve Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya yönelmesi, uluslar arası siyasette yeni bir tablo ortaya çıkardı. Avrupa, Suriye kaynaklı düzensiz göçmen paniği içine girdi. Bu çerçevede Tükiye'ye son dönemde Avrupa'dan dıişleri bakanı seviyesinde bir dizi ziyaret yapıldı. Almanya Başbakanı Angela Merkel de, Pazar günü Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunacak.

ANA GÜNDEM: MÜLTECİLER

Merkel; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. Bu görüşmelerin ana gündem maddesini Suriye kaynaklı düzensiz göçmen sorununun oluşturması bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, dün gazetecilerle sohbet ve bilgilendirme toplantısında biriraya geldi. Kameraların olmadığı toplantıda Sinirlioğlu'nun satır arasında verdiği bir mesaj dikkat çekiciydi.

AVRUPA'NIN DÖRT BÜYÜĞÜ

Sinirlioğlu, "Türkiye, Avrupa'nın 4 büyük ülkesinden biridir ve öyle kalacaktır. Biz bu kararı verdik. AB bu kararı vermeyip taktik görürse işbirliğimiz böyle sınırlı olur. Eğer stratejik zekaları varsa Türkiye'nin tam üyeliğini hayata geçirmek için çaba sarf ederler. Biz Türkiye'ye yardım istemiyoruz. Mültecilere yardım yapılsın" dedi.

"EĞER ZEKALARI VARSA..."

Sinirlioğlu, şöyle devam etti:

"AB, birden bire Türkiye'yi yeniden keşfetti. Türkiye'nin ne istediğini bazen soruyorlar. Türkiye'nin ne istediğini 52 yıldır öğrenmedilerse yapacak bir şey yok. Biz, bir kriz anında hatırlanacak ve sadece taktik nedenlerle işbirliği yapılacak bir ülke değiliz.
Türkiye, tarihiyle, coğrafyasıyla bir Avrupa ülkesidir. Bu konuda da kendi kendimizi onlar Avrupa, biz Türkiye'yiz gibi bir noktaya sokmayalım. Türkiye'nin AB'ye girişi bir ulusal, stratejik hedeftir. Aynı zamanda da bir dış politika hedefidir.

"BURASI DEPREM BÖLGESİ"

AB'ye tam üyelik AB'nin vereceği bir stratejik karardır. Biz o kararı zaten verdik. AB taktik nedenlerle, Türkiye'yi sadece iş birliği yapılacak bir ülke olarak görürse cevabımız bellidir. Avrupa için Türkiye stratejik bir ortaksa, eğer AB'ye Türkiye'nin üyeliği bir yarar sağlayacaksa buna karar verdilerse biz zaten hazırız birlikte çalışmaya devam ederiz. Ama Türkiye'nin katılım müzakerelerinin, tamamen siyasi nedenlerle askıda tutulması AB'ye herhangi bir yarar getirmemektedir. bugün karşı karşıya kaldıkları kriz ve krizin aşılmasında Türkiye'nin kilit ülke olduğunu hepsi dile getiriyor. Yalnız bu kriz geçici bir kriz değil. Burası bir deprem bölgesi." (Kaynak: Milliyet)

Ankara\'dan Merkel\'e Rest: Avrupa\'nın İlk Dört Büyüğü İçindeyiz

Son Dakika Güncel Ankara'dan Merkel'e Rest: Avrupa'nın İlk Dört Büyüğü İçindeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (49)

  • vanlı kürt: Tayyip sonuna kadar yanındayız duamız seninle Ve bu vatanla.türkiye ırak suriye eski türkiye olmayacak allahın izniyle 28 36 Yanıtla
  • BİR TÜRK DÜNYAYA BEDEL.....: ne içiyo bu adamlar da avrupanın dört büyüğü olarak görüyo kendini.. 29 27 Yanıtla
  • eski mhpli: durmak yokk yolla dewamm akp seninleyz 38 14 Yanıtla
  • ERBAA: VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN OYLAR KESİNLİKLE.. AKP ye..CHP ve HDP DEN UZAK DURUN...BU SOL BEYNAMAZLARA OY VERENLER GENELDE HAİN ERMENİLER,HAİN KROLAR, HAİN ALEVİLER,GAYLAR,YUMUSAKLAR,LEZBİYENLER,ŞARAPÇILAR, ESRARCİLARDIR...BAYRAK VE DİN DÜŞMANLARI HEP SOLA OY VERİRLER....MİTİNG YAPARLAR,TÜRK BAYRAĞI TAŞIMAZLAR.... UYANIK OL MÜSLÜMAN TÜRK OĞLU....SAĞCILAR VAKİT BİRLEŞME VAKTİDİR... GELİN ...AKP DE BİRLEŞELİM..... 34 16 Yanıtla
  • KARTAL: TAYYİP ABİ ALLAH YAAR VE YARDIMCINIZ OLSUN 19 25 Yanıtla
  • BamBam: HDP ye oy atan ucuz CHP lilere sesleniyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın CHP li olup CHP ye oy verenlere değil. Bu hdpnye oy atan CHP liler allah dermansız dertler versin size. Bu nasıl bir Atatürkçülük ben anlayamıyorum. Atatürk hayatta olsaydı sizlerin yüzüne tükürürdü emin olun.. 35 4 Yanıtla
  • KARTAL: GURUR LA SÖYLÜYORUM OYUM AKP YE 24 13 Yanıtla
  • CESUR: DAİMA AKP AKP AKP AKP AKP 24 12 Yanıtla
  • LeoparD: DÜŞÜNÜNKİ Bİ ATATÜRK VE BİR OSMANLI KORKUSU 40 SENEDIR AVRUPADA VE HER FIRSATTA KENDI ULKELERINE CIFTESTANDART BIZE ISE BIRTON BAHANEYLE BUNU İSPAT EDİYORLAR TURKİYEYİ ZAYIFLATMAK İÇİN PKK YA DESTEK VERİYORLAR DOĞRU YOLDAYIZ 2023 LOZAN IN GİZLİ MADDELERİ BİTSİN TUM DUNYA TURKİYEYİ GÖRECEK 30 6 Yanıtla
  • Sedat7558: Siz akpliler hangi ülkeyle anlaşıyorsunuz türkiyede hangi partiyle anlaşabiliyorsunuZ unutmayın müslümanlık güzel ahlakla başlar sizin güzel ahlakınız var demek için bin şahit lazım 17 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement