Anayasa Mahkemesi'nin 52. Kuruluş Yıldönümübaşkan Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İddialarına... - Son Dakika
Güncel

Anayasa Mahkemesi'nin 52. Kuruluş Yıldönümübaşkan Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İddialarına...

Anayasa Mahkemesi\'nin 52. Kuruluş Yıldönümübaşkan Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İddialarına...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanı adaylığı iddiaları konusunda, "Ben şu anda Anayasa Mahkemesi Başkanıyım ve bu görevimi sürdürüyorum.

25.04.2014 13:28

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanı adaylığı iddiaları konusunda, "Ben şu anda Anayasa Mahkemesi Başkanıyım ve bu görevimi sürdürüyorum. Bunun dışında, dışarıda olandan bitenden ne bir haberimiz, ne bir yönlendirmemiz, ne de bu konuda bir bilgimiz var" dedi.

Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin 52. Kuruluş Yıldönümü töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıç, Twitter kararıyla ilgili "dosyanın öne alması manidar" şeklinde eleştirilerin olduğunu belirtilmesi üzerine, "Bizim şu anda yaptığımız uygulamada aynen AİHM'de olduğu gibi kırmızı şeritli, yeşil, sarı, beyaz şekilde kategorizeleştirilmiş davalar var. Özellikle yaşam hakkı, tutukluluk, işkence, yani hürriyetin engellenmesi gibi konular bizim bu kırmızı şerit içinde olan önemli davalardır ve bunların önceliği vardır. Ondan sonra arkasından sıralanıp gidiyor. Dolayısıyla biz bunu "şu acil, bu acil' şeklinde şüphesiz ki mahkeme takdir sahibidir. Bu takdirini inceleyerek, olaylara bakarak değerlendirip bunun hangi şeride gireceğini tespit ediyor ve ona göre uygulamaya geçiyor" dedi.

-1 MAYIS BAŞVURUSU-

Kılıç, 1 Mayıs'a Taksim yasağının kaldırılması başvurusuna ilişkin kararın, 1 Mayıs'tan önce çıkıp çıkmayacağı yönündeki soruya da "Onu bilmiyorum, şu anda arkadaşlarımız inceliyorlar. Onunla ilgili en küçük bir bilgi sahibi değilim" yanıtını verdi.

-"AÇIKLAMALARIMI HERHANGİ BİR DÜŞÜNCEYE KARŞI CEVAP OLARAK ALGILAMAYIN"-

Kılıç, konuşmasında yer alan ifadelerinin "herhangi bir amaca, herhangi bir düşünceye karşı bir cevap olarak algılanmamasını" isteyerek, "Bu benim samimi düşüncelerim. Ülkemizin gerçekleri, sorunları, doğruları konusundaki tespitlerim bunlar. Onun için bunların altında bir şey arayarak, bir şey çıkartmayın lütfen" dedi.

-CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI İDDİALARI: "DIŞARDA OLAN BİTENDEN HABERİMİZ YOK"-

Kılıç, Cumhurbaşkanı adaylığı iddialarının sorulması üzerine de şöyle konuştu:

"Bunu birkaç kez cevapladım, ben şu anda Anayasa Mahkemesi Başkanıyım ve bu görevimi sürdürüyorum. Bunun dışında, dışarıda olandan bitenden ne bir haberimiz, ne bir yönlendirmemiz, ne de bu konuda bir bilgimiz var. Tabi ki yazarlarımız, çizerlerimiz, basın mensuplarımız, televizyon programcılarımız bu konuda çeşitli görüşler öne sürüyor. Benim şahsımı itibarsızlaştırma, hakaret ve buna benzer şeyler yapmadıkları sürece tabi ki bu yorumları yapmak en tabi haklarıdır. Ama bunda benim bir bağlantım yok, bunu altını çizerek ifade edeyim."

-BAŞBAKAN KONUŞMAYI ALKIŞLAMADI, RESEPSİYONA KATILMADI

Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümü töreni bu kez, son yıllardan farklı olarak gergin bir havada geçti. Başbakan Erdoğan'ın AYM Başkanı Kılıç'ın konuşmasını alkışlamaması dikkat çekti.

Kuruluş yıldönümü töreni çerçevesinde düzenlenen resepsiyona ise hükümet üyeleri katılmadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan Kılıç'ın konuşmasının ardından Yüksek Mahkeme'den ayrıldı. Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanının ardından AYM binasından ayrıldı.

Bu yıl, gelenekselleşen baş başa görüşme de yapılmadı. Kuruluş yıldönümü törenlerinde, Yüksek Mahkeme Başkanı Kılıç, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nı makamında bir süre ağırlıyordu. Ancak, bu yıl bu görüşmenin yapılmaması dikkat çekti.

Kılıç, gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın tören sonrası erken ayrılmasını sorması üzerine ise bunun gayet doğal olduğunu ve Başbakan'ın yoğun işlerinin bulunduğunu söyledi.

-HASAN TAHSİN GÖKCAN CÜBBE GİYDİ-

Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen 52. kuruluş yıldönümü töreninde Başkan Kılıç'ın konuşmasının ardından Yüksek Mahkeme üyeliğinden yaş haddi nedeniyle emekli olan Mehmet Erten'in yerine seçilen Hasan Tahsin Gökcan yemin ederek cübbesini giydi.

(YE/GO/ÖZK)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anayasa Mahkemesi'nin 52. Kuruluş Yıldönümübaşkan Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İddialarına... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement