Ali İsmail Korkmaz Davasının Ardından - Son Dakika
Güncel

Ali İsmail Korkmaz Davasının Ardından

Ali İsmail Korkmaz Davasının Ardından

Kayseri’de görülen Ali İsmail Korkmaz davasının ardından bir açıklama yapan Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, “Ali İsmail’in ciddi bir duruşması oldu” dedi.

04.02.2014 00:18

Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davasının ardından bir açıklama yapan Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, "Ali İsmail'in ciddi bir duruşması oldu" dedi.

2 Haziran'da gezi olaylarında yaralanıp 38 gün sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın Kayseri'de görülen ilk duruşması sona erdi. Duruşmanın ardından açıklama yapan Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, "Bugün Ali ismail'in ciddi bir duruşması oldu. Sanıkların gerçekten kurtulma ümidinin olmadığı delillerde faillerin gerçekten ilişkili olduğu ciddi delillerin olduğu mahkemede ortaya çıktı. Hatta tutuksuz sanıkların tutuklanması gerektiği en azından savcılık makamınca bir intiba doğdu. Bizim kanaatimiz savunma olarak mutlaka bu yargılamanın sonunda burada ki faillerin hüküm giyeceği ancak bunlarla sınırlı kalmak zorunda değiliz ancak bunları azmettirenler var. Bunlarıda mutlaka yargı önüne koyacağız" dedi.

Aile avukatlarından Hüseyin Aslan da, davayı 150 avukatın takip ettiğini söyledi. Aslan, "4 parçadan oluşturulan bu davanın ilk duruşmasını gördük. Bugün bu davaya Türkiye'nin çeşitli illerinden birçok meslektaşımız davayı izledi. 150'nin üzerinde avukat arkadaşımız bu davaya katıldı. bu davada bugün toplumsal muhalefet, demokratik kitle örgütleri, barolar bu davanın sahipsiz olmadığını gösterdi. Dosyada tutuklu bulunan M.S., İ.K., E.H., M.H. ve R.K. tutukluluk hallerine karar verildi. Sanıkların tamamı neredeyse hepsi suçu ikrar ettiler. Birbirlerin cürümde bulundular. Talimatı veren polisler tek tek teşhis ettiler. Biz ailenin avukatları olarak dosyada halen tutuksuz olarak yargılanan belinde silah taşıyan tutuksuz polislerinde tutuklu olması için talepte bulunduk. bu dava bu işin nasıl organize edildiğini, saatlerce halkımızın çocuklarının nasıl dövüldüğünü gösterdi. Bütün sanıklar bunu ikrar ettiler aslında. Burada yargılananların sadece katiller olmadığı bir daha gördük. Talimat aldıklarını söylediler" diye konuştu.

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ise, "Bu katillerden hesap soracağız. Ali İsmail'e öyle bir hesap verecekler ki. Ben buna inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz da davada gerçekleri gördüklerinin altını çizerek, "Bizim davamızı Kayseri'ye getirdiler. Kayseri'de bugün gerçekleri gördük. Bizi sahiplenen bizi unutmayanlar kendimi gösterdi. Hepsine teşekkür ediyorum. Görevlerini yaptılar. Çünkü içlerinde insanlık hisleri var. İyilik var. Bizim yanımızda olan herkes onun için buradaydı. Bugün bir umut gördük. Katillerin yakalanması ve yargılanması için. Diğerlerinin hepside yargılanacak inşallah. Onlarda cezalarını çeker" dedi.

Öte yandan davayı takip etmek için şehir dışından gelen yaklaşık bin kişide olaysız bir şekilde dağıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ali İsmail Korkmaz Davasının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement