AK Parti Bursa İl Başkanlığı Seçimleri Başladı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Bursa İl Başkanlığı Seçimleri Başladı

AK Parti Bursa İl Başkanlığı Seçimleri Başladı

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa il kongresinde Başbakan ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından sonra seçimlere geçildi.

22.04.2012 18:07

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa il kongresinde Başbakan ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından sonra seçimlere geçildi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarihinde ilk defa iki adayın sandıkta yarıştığı kongrede kurucu il başkanı ve eski Bursa milletvekili Şevket Orhan ile 2 defa tayinle göreve gelen mevcut başkan Sedat Yalçın'nı listeleri yarışıyor. Delegelerin oy kullanmasına başladığı sırada bir yerel televizyonun canlı yayınına katılan iki aday seçimde birlik mesajı verdiler. Başkan Sedat Yalçın, demokrasinin gereği olan, birden fazla liste ile de seçimin yapılabileceğini kamuoyuna gösterdiklerini belirterek, "Son derece

düzeyli bir şekilde il başkanlığı seçimlerinin gerçekleştirilebileceğini göstermiş olduk. Bizler emanetçiyiz. AK Parti'nin idealleri, Türkiye'nin, milletin AK Parti'den beklentileri ve umutları giderek artıyor. Artık AK Parti'de görev yapmak çok mesai gerektiriyor. Bursalılara bu kongrede verdikleri destek dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan seçilmesi halinde yapacaklarının sorulması üzerine Sedat Yalçın, önümüzdeki 2014 yerel seçimlerine odaklanacaklarını kaydederek, "Bir de meclisin gündeminde olan kentsel dönüşüm ve 2 B yasası var. Onunla alakalı Bursa'da çalışma yapacağız. Yeni anayasa konusunda çalışmalar yapacağız. Yeni çıkan teşvik yasası ile alakalı Bursa'da yeni sektörlere öncelik verilmesi için önemli bir imkan getiriyor. Bursalı sanayicilere bu kanunun siyasi boyutunu anlatacağız" cevabını verdi.

Seviyeli bir seçim süreci yaşadıklarını ifade eden Şevket Orhan ise, "Partimize zarar vermeyelim diye dikkat ettik. Demokrasilerde böyle çok adaylı yarışlar olur. Bu yarışta, ben de Sedat Bey de partimize zarar vermeyecek bir mücadele içinde bulunduk. Kişi olarak kim kazanırsa kazansın, Ak Partinin kazanacağını düşünüyorum. Kim kazanırsa kazansın birbirimizi kucaklarız. Bu bir hizmet yarışıdır. Bana göre eksik gördüğüm Sedat beye göre normal olan işler vardır. Bundan sonra partimize zarar vermemek için

ülkemiz ve dünya insanlığının bu partiden çok fazla istifade edeceğine inanıyoruz. Burada partimize çok fazla ilgi gösteren Bursa halkına ve delegelerimize çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetim anlayışı oluşturmaya çalışacağız. Ankara'nın çıkarttığı yasalarla alakalı çalışmalar yapılacak. Bursa'da çok farklı bir anlayışı pratiğimize hakim kılmak, fikirlere sahip çıkmak başlıca çalışmalarımız olacak" dedi.

Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kongrenin yapıldığı Atatürk Kapalı Spor Salonu'na gelmesinden önce, arka sıralardaki 5-6 genç arasında slogan atma meselesi yüzünden kısa süreli arbede yaşandı. Partililerin araya girmesi ile olay büyümeden yatıştırıldı.

İKİ LİSTEDE KİMLER YER ALIYOR

Sedat Yalçın'ın listesinde Abdullah Duman, Ahmet Çöken, Ahmet Sakin, Ali Özkan, Ali Rıza Özmen, Ali Yılmaz, Asım Amil, Ayhan Salman, Cemal Balabanoğlu, Cemalettin Torun, Dilek Yamakoğlu, Dinçer Akyel, Embiya Akkuş, Emine Davran, Emine Yavuz Gözgeç, Ercan Yakut, Erdem Yalçın, Fatma Erdönmez, Fuat Yıkıcı, Gülten Kapıcıoğlu, Halide Serpil Şahin, Hasan Taş, Hilmi Pakyürek, İbrahim Güney, İbrahim Okur, İlhami Aydın, İsmail Hakkı Edebali, Kamuran Çatalkaya, Mehmet Han, Murat Demir, Mustafa Gürses, Necati

Güleç, Nihal Gökten, Niyazi Salman, Muharrem Durmuş, Ömer Aybar, Ömer Demir, Öznur Yağcı, Paşa Ağdemir, Sadettin Cangül, Saim Temel, Süleyman Keskin, Şemsettin Hacıoğlu, Tahsin Kara, Temel Öztürk, Ürkiye Şentürk, Zekeriya Ayışık, Zekeriya Kutlucan, Zeki Eker yer aldı.

Şevket Orhan'ın listesinde; Cafer Yıldız, Necmi Akosman, Mümin Demir, Refik Özen, Mehmet Babacan, Celal Akgün, Muzaffer Koyuncu, Muhammet Gümüşsoy, Mehmet Çetin, Nail Çakır, Cemile Yiğit, Işıl Zeliha Maydaer, Mustafa Karlıovalı, Hüseyin Bozdemir, Gülay Yıldırım, Betül Başaran, İbrahim Aytekin, Naci Kabartay, Resul Dursun, Bülent Tuna, Hayri Yüksel, Nilüfer Taşan, Şükran Misci, Hasip Semerci, Şaban Aydın, İbrahim Yıldırım, Remzi Çelik, Orhan Eren, İlhami Yıldız, Mehmet Uğurlu, Muzaffer Sürer, Haluk Çaruk,

Adnan Aslan, Oktay Erdem, Abdülkadir Aydın, Mehmet Talat Özbalcı, Yasemin Dişek, Osman Cumbul, Talip Aslan, Serpil Ulu, Sedat Balısoy, Nermin Kübra Güner, Bayram Şengöz, Fatih Karayılan, Mustafa Boz, Fırat Tutuş, Paşabey Aslan, Cahit Bay, Osman Nuri Başaran bulundu.

İl delegesi olan 611 kişi 5 ayrı kabinde oy kullanıyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti Bursa İl Başkanlığı Seçimleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement