ABD Savunma Bakanı, Erdoğan ve Davutoğlu ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

ABD Savunma Bakanı, Erdoğan ve Davutoğlu ile Görüştü

Obama'nın NATO zirvesindeki IŞİD karşı iş birliği mesajlarından sonra Türkiye'ye gelen ABD Savunma Bakanı Hagel Erdoğan ve Davutoğlu ve Necdet Özel ile bir araya geldi.

08.09.2014 21:16  Güncelleme: 21:26

Galler'de düzenlenen NATO zirvesinde konuşan ve Türkiye ile müttefiklerine IŞİD'e karşı iş birliği çağrısı yapan ABD Başkanı Barack Obama'dan sonra Türkiye'ye gelen ve eteğinde; teröre karşı birlik ile savunma anlaşmaları ve bölgesel gelişmeler gibi önemli taşlar getiren ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüştü.

İşte Hagel'in Türkiye ziyareti:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'i kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki basına kapalı görüşme, 1 saat 10 dakika sürdü.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun da bulunduğu kabulde, Hagel'e, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı olarak göreve başlayan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilson eşlik etti.

DAVUTOĞLU-HAGEL GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'i Başbakanlık merkez binada kabul etti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu ile Hagel görüşmesinde bölgesel gelişmelerin yanı sıra ABD ile model ortaklık çerçevesinde Türk-Amerikan savunma işbirliği de değerlendirildi.

Görüşmede ayrıca Suriye, Libya ve Ukrayna'daki gelişmelerle Irak'taki hükümet kurma süreci ile Galler'deki NATO zirvesi de gündeme geldi.

HAGEL, ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, temaslarda bulunmak üzere geldiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti.

Hagel, Anıtkabir'de Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektiren Hagel, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Anıtkabir özel defterini imzalayan Hagel, daha sonra Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni gezdi.

Hagel'e, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı olarak göreve başlayan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilson eşlik etti.

ABD Savunma Bakanı, Erdoğan ve Davutoğlu ile Görüştü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ABD Savunma Bakanı, Erdoğan ve Davutoğlu ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • TEAMÜL VE İTİBARIMIZ: BU amerika YA BU KADAR İTİBAR ETMEMEK GEREKİR TEAMÜLLER GEREĞİ SAVUNMA BAKANI ANCAK BİZİM SAVUNMA BAKANIMUZLA GÖRÜŞEBİLİR, BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANIMIZIN DENGİ DEĞİL ÇÜNKÜ. KABUL ETMEMELİYDİLER BENCE 2 2 Yanıtla
  • TÜRKEŞ: NEDEN BİR TANE CHP Lİ MHP Lİ AKP Lİ PKKYA DESTEK VEREN SİLAH VEREN AMERİKA VE AVRUPA İÇİN SOKAKLARA DÖKÜLMÜYOR AĞAÇ ASANSÖR ALEVİ DEYİNCE HERKES SOKAKTA ASLINDA BİRBİNİZİ YEYİP PKKNIN VE KÜRT PARTİLERİNİN GÜÇLENMESİNİ SAĞLIYORSUNUZ SİZİN UHALEFET ANLAŞIYIŞNIZ BU MU NE OLDU CHP Lİ AYDINIZ DİYE GEÇİNEN İNSANLARA AYYAŞ MİLLETVEKİLLİERİNİN AĞIZLARINA BAKIYORLAR :( ONLAR HALİNDEN MENUN RAKI SOFRALARI ORTADA MAAŞ TITKR TKIR GELİYOR BİR GÜN SACI OLUYORLAR BİR GÜN SOLCU SONRA MUHALEFET YAPTIK DİYE SİZİ KANDIYORLARR 3 1 Yanıtla
  • ferhat yalçın: tamam cıa emirleri alınmıştır obama malum artık tayyipi takmıyo telefonlarını bile kabul etmiyor tayyip kendi ağzıyla söyledi makarnacıların cumhuru reisi hahahhahhaa 2 1 Yanıtla

Advertisement