AB Bakanı Bağış, Gaziosmanpaşa'da Sokak İftarına Katıldı - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı Bağış, Gaziosmanpaşa'da Sokak İftarına Katıldı

AB Bakanı Bağış, Gaziosmanpaşa\'da Sokak İftarına Katıldı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Kardeşi kardeşe düşürmek isteyenler, Taksim'den Tahrir çıkaramadıkları gibi bundan sonra da aramıza fitne sokma çabaları başarısız olacak" dedi.

23.07.2013 21:55

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Kardeşi kardeşe düşürmek isteyenler, Taksim'den Tahrir çıkaramadıkları gibi bundan sonra da aramıza fitne sokma çabaları başarısız olacak" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin "Gönül Sofraları" adını verdiği Yıldıztabya'daki sokak iftarına katıldı. Binlerce kişinin aynı sofralarda buluştuğu iftarda Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, belediye başkan yardımcılarının da hazır bulundu.

İftar öncesi vatandaşlara seslenen Bakan Bağış, geçen yıl aynı mahalde iftar programına katıldığını hatırlatarak bu yıl da burada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Bağış, "Allah nazardan saklasın bütün komşularımızla birlikte buluştuk. Burada ekmeğimizi, komşuluğumuzu, dostluğumuzu, kardeşliğimizi, paylaştık" dedi.

Ramazanını hazzını doya doya yaşadıklarını söyleyen Bakan Bağış, "Ramazanın hazzını yaşayamayan Suriyeli, Mısırlı, Arakanlı kardeşlerimiz var. Onlara dualarınızı eksik etmeyin" diye konuştu.

Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğünü belirten Bakan Bağış, "Türkiye büyüdükçe mazlumların sesi, zalimlerin kabusu oluyor. Türkiye, inşallah 2023'de dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. 2053'de İstanbul dünyanın en güzel şehri olacak. 2071'de ecdadının bininci yıl dönümünde Türkiye çok farklı bir noktada olacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Bağış, "Türkiye'de ramazan ayında nasıl böyle sofraları sizlerle paylaşıyorsak AK Parti iktidarı da millet olmanın heyecanını paylaşarak Türkiye'yi birlikte kalkındırıyor. Onun için kardeşi kardeşe düşürmek isteyenler başarısız oluyorlar. İnşallah Taksim'den Tahrir çıkaramadıkları gibi bundan sonra da aramıza fitne sokmak çabaları başarısız olacak. Ben orucu tuttuğunuz gibi orucunda sizi tutmanızı diliyorum. Allah bütün dualarınızı kabul etsin. İnşallah seneye de burada sizlerle olacağım" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ise, mahallelilerle birlikte oruç açmanın memnuniyetini dile getirdi.

Akşam ezanın okunmasıyla binlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Bağış, Gaziosmanpaşa'da Sokak İftarına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement