299 Euro'ya Kandil Turu - Son Dakika
Güncel

299 Euro'ya Kandil Turu

299 Euro\'ya Kandil Turu

Barış sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Kandil turist merkezi olacak.

28.04.2013 10:05

İddianın sahibi Baracuda Tur'un sahibi Cem Polatoğlu. Bölgede 2 gece-3 gün bir 'Kandil turu' düzenlenebileceğini belirten Polatoğlu maliyeti de hesapladı: 299 euro

Akşam'dan Aylin Löle'nin haberine göre; Pearl Harbor Amerika'nın, Normandiya Fransa'nın, Bekaa Lübnan'ın turistik merkezi oldu, sıra Kuzey Irak'taki Kandil'e geldi. Turimzciler, gelecekte bunun olabileceğini belirterek, 3 günlük bir Kandil turunun maliyetini 299 euro olarak hesapladı. Barış süreciyle birlikte tarihi 8 Mayıs olarak açıklanan 'çekilme'nin ardından, Kandil de Kuzey Irak'ın turistik merkezi olarak, turizmcilerin radarına girecek. Geçmişte bunun örneklerine sıklıkla rastlandığını belirten Baracuda Tur'un sahibi turizmci Cem Polatoğlu, " Almanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyetinde zamanın toplama kampları bugünün en çok ziyaret edilen turistik bölgeleriyse, Normandiya Fransa'nın, Pearl Harbor Amerika'nın, Bekaa Lübnan'ın, Çanakkale Türkiye'nin en turistik bölgelerinden biriyse yarın Kandil'in de Kuzey Irak'ın en turistik bölgesi olmayacağını kim iddia edebilir?" dedi.

KÜRTAJ GÜNDEM OLMUŞTU

"Acentamız operasyon departmanının yaptığı hesaplamalara göre; Kuzey Irak ve Kandil'e yapılacak 3 günlük bir tur 299 euro olarak satışa sunulabiliyor" diyen Polatoğlu, şöyle devam etti: "Ancak böyle bir tur yoktur. Geçmişte de kürtaj yasaklanırsa, kürtaj turları başlayabilir dediğim için izin belgemi sorgulamadan iptal etmişlerdi. Umarım bunu da düzenleniyor zannedip yine aynı şeyi yapmazlar."

PROGRAM BİLE HAZIR

1. GÜN: İSTANBUL-ERBİL

Havalimanında buluşma. THY seferiyle Erbil'e uçuş. Otele transfer. Daha sonra yapılacak olan panoramik şehir turumuzda görülecek yerler arasında Kaleiçi, Tophane, Saray ve Takya mahalleleri, Tekstil müzesi, Shanidar Park ve Sanat Galerisi, Kayseriya çarşısı bulunuyor. Akşam yemeği ve geceleme otelde.

2. GÜN: ERBİL-KANDİL

Sabah kahvaltısından sonra özel otobüslerle Kandil'e hareket. Kandil'e varışta 5 yıldızlı mağaraya varış ve yerleşme.

3. GÜN: KANDİL-ERBİL-İSTANBUL

Kandil kırsalında alınacak olan sabah kahvaltısının ardından İstanbul'a hareket ve turun sonu.

CEHENNEM VADİSİ MERKEZ OLABİLİR

Bugün Kandil Dağı ve etrafını bilen çok fazla kimse yok. Sadece PKK'nın üst yönetimiyle röportaj yapmak için bölgeye giden gazeteciler bölgeyle ilgili izlenimlerini paylaşıyor. Fakat bölgenin doğasının turizme de oldukça uygun olduğu biliniyor. Olası bir tur programında bölgedeki Cennet ve Cehennem Vadilerinin yanısıra sayıları yüzleri aşan mağaralar turların en dikkat çeken ayrıntıları olabilir.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel 299 Euro'ya Kandil Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement