2011 Yılı Prof. Dr. Rüştü Yüce Başarı Ödülleri Sahiplerini Buluyor - Son Dakika
Güncel

2011 Yılı Prof. Dr. Rüştü Yüce Başarı Ödülleri Sahiplerini Buluyor

2011 Yılı Prof. Dr. Rüştü Yüce Başarı Ödülleri Sahiplerini Buluyor

1997'den bu yana verilmekte olan "TED - Prof. Dr. Rüştü Yüce Başarı Ödülleri", 26 Eylül'de düzenlenecek bir törenle sahiplerini bulacak.

24.09.2011 08:38

Bu yıl "Meslekte Başarı Ödülü"ne Prof. Dr. Polat Gülkan, "Sporda Başarı Ödülü"ne Galatasaray Spor Kulübü Basketbol Takımı Oyuncusu Furkan Aldemir ve Optimum TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Bayan Basketbol Takımı Oyuncusu Özge Yavaş layık görüldü. "Eğitimde Başarı Ödülü" ise LYS' de TED okulları arasında en yüksek puanı alan öğrencilerden Özge Berna Gültekin, Anıl Öztürk, Cansu Kabar ve Berke Noyan Karagöz'ün oldu.

Prof. Dr. Rüştü Yüce'nin Türk eğitim ve sporuna yaptığı hizmetlerin anılması, adının yaşatılması, bu konuda genç kuşaklara örnek olması ve gençlerin teşvik edilmesi amacıyla Türk Eğitim Derneği tarafından üç dalda verilen "TED - Prof. Dr. Rüştü Yüce Başarı Ödülleri", 26 Eylül Pazartesi günü Türk Eğitim Derneği genel merkezinde (Kızılırmak sok. No:8 Kocatepe- Ankara) düzenlenen bir törenle sahiplerini bulacak.

26 Eylül 1997'den bu yana verilmekte olan ödüllerin bu yılki sahipleri şöyle:

Sporda Başarı Ödülü

Furkan Aldemir – Galatasaray Spor Kulübü Basketbol Takımı Oyuncusu

Özge Yavaş – Optimum TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Bayan Basketbol Takımı Oyuncusu

Meslekte Başarı Ödülü

Prof. Dr. Polat GÜLKAN – Çankaya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı

Eğitimde Başarı Ödülü

LYS MF puan türünde TED Ankara Koleji'nden Özge Berna Gültekin

LYS TM puan türünde TED Ankara Koleji'nden Anıl Öztürk

LYS TS puan türünde TED Ankara Koleji'nden Cansu Kabar

LYS Yabancı Dil puan türünde TED Antalya Koleji'nden Berke Noyan Karagöz

Ödüllere bakış

"Sporda Başarı Ödülü", deplasmanlı birinci basketbol liginde oynayan, 22 yaş sınırını geçmemiş en başarılı basketbolcuya veriliyor. Geçmiş yıllarda Hüseyin Beşok, Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri, Murat Can Güler, Mehmet Okur, Ender Arslan, Murat Kaya, Cenk Akyol, Oğuz Savaş, Berent Kavaklıoğlu, Caner Öner, Ömer Aşık ve Enes Kanter bu ödüle layık görüldüler.

"Meslekte Başarı Ödülü", Prof. Dr. Rüştü Yüce'nin meslek olarak seçtiği inşaat mühendisliği dalında, devlet hizmetinde veya özel sektörde yapım, tasarım, araştırma ve eğitim konularında genç kuşaklara örnek olarak çalışmalar yapan ve ülkemize katkıları olan kişiler arasından seçilerek veriliyor. Bugüne kadar Prof. Dr. Vedat Yerlici, Sezai Türkeş, Fevzi Akkaya, Yük. Müh. Dr. Ersin Arıoğlu, Prof. Dr. Uğur Ersoy, Erol Ücer, Şarık Tara, Atila Şenol, Prof. Dr. Mehmet Kıcıman ve H. Reşat Köymen, İnş. Yük. Müh. Erdal Eren, Prof. Dr. Ali Terzibaşoğlu, Feyyaz Berker ve Temelsu Uluslararası Müh. Hiz. A.Ş. adına İnş.Müh. Nazmi ÇORUH, İnş. Yük. Müh. Alper AKANSEL, İnş. Yük. Müh. Demir İNÖZÜ bu ödüle layık görüldüler.

"Eğitimde Başarı Ödülü" ise Türk Eğitim Derneği adını taşıyan vakıf ve özel okulların mezunları arasından LYS' de en yüksek puanı alan öğrenciler arasından seçiliyor. Geçmiş yıllarda Ahmet Kemal Gür, Gül Günaydın, Emel Doğan, Hande Öztürk, Gözde Gürsoy, Deniz Delikan, Gökalp Memiş, Tolga Çukur, Alican Beköz, Ahmet Şensoy, Erkan Aktakka, Üstün Özgür, Gizem Gürbüz, Doruk Keskin, Çiğdem Kayıhan, Yunus Emre Cide, Anıl Yüce, Afşin Burak Bostancı, Özge Olcay, Ahmet Can Çağlar, Okşan Orhan, Asena Kaya, Günsu Ünal, Burcu Coşkun, İsmail Ege Akpınar, Nisan Su Aras, Yiğit Onay, Ece Boran, Serkan Kocaman, Tuğçe Güneş Gamlı, Merve Büyükçakıroğlu, Özcan Yılmaz, Hande Altar, Dicle Su Han, Kutay Kerem Üre, Çağatay Kerem Dönmez ve Hazal Saral bu ödüle layık görüldüler.

Prof. Dr. Rüştü Yüce kimdir?

Kütahya'nın Simav ilçesinde 1939 yılında doğan Rüştü Yüce, ilk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı. 1957 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne girdi. 1961 yılında lisans, 1962 yılında da yüksek lisans derecelerini alarak, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde asistan olarak göreve başladı. 1963-1964 yıllarında Danimarka ve İngiltere'de araştırmacı mühendis olarak çalıştı. 1968-1970 yıllarında yedek subaylık görevinin ardından doktora çalışmalarını tamamlamak üzere Kaliforniya Üniversitesi'ne gitti. 1972 yılında doktora derecesini aldı. Aynı yıl ODTÜ'de yardımcı doçent, 1977 yılında ise doçent unvanını kazandı.

1975-1981 yılları arasında, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı, ODTÜ Rektörlüğü Spor Danışmanı, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak üniversitenin çeşitli kademelerinde idari görevler üstlenen Rüştü Yüce, 1978-1979 ve 1984-1994 yılları arasında Türk Eğitim Derneği Başkanlığı yaptı.

1984 tarihinde profesör unvanı ile Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanlığı, 1985-1993 yılları arasında ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevini üstlendi. 1994 yılında yerel yönetim seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Rüştü Yüce, ayrıca çeşitli dönemlerde ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı, ODTÜ Spor Kulübü Başkanı, Türk Olimpiyat Komitesi Üyesi, Basketbol Federasyonu Asbaşkanı, Yollar Milli Komitesi Başkanı, TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevler üstlendi.

Uzun yıllar Türk basketboluna hizmet veren Rüştü Yüce, dört kez Milli Takım ve üç kez de Ordu Milli Takımı forması giydi. 26 Eylül 1996'da aramızdan ayrılan Prof. Dr. Rüştü Yüce'nin Türkçe ve İngilizce dillerinde yayımlanmış 35 eseri ve çeşitli dergilerde basketbol eğitimine ilişkin makale ve yorumları bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2011 Yılı Prof. Dr. Rüştü Yüce Başarı Ödülleri Sahiplerini Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement