1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi - Son Dakika
Güncel

1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi

1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya: "Kongre son derece verimli geçti" "Çocuk ve medya ilişkisinin bu kapsamda ele alındığı ilk kongre budur"

15.11.2013 15:25

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, çocuk ve medya ilişkisinin ele alındığı 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'nin son derece verimli geçtiğini belirtti.

Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da iki gündür devam eden 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'nin, değişik salonlarda yapılan kapsamlı oturumlarla bugün sona ereceğini ifade etti.

Kongrenin, son derece verimli geçtiğini dile getiren Karakaya, beklentilerinin çok çok üzerinde başarılı bir kongre düzenlendiğini söyledi.

Bir senedir hazırlıkları devam eden sürecin başarıyla tamamlandığını dile getiren Karakaya, "Geçtiğimiz yıl başlatılan bu süreçte Çocuk Vakfı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nu (RTÜK) yanımıza alarak üç kurum titiz bir çalışma sergiledi. Çocuk ve medya ilişkisinin bu kapsamda ele alındığı ilk konre budur. Uluslararası bir kongre, bu anlamıyla bir ilk. Bir çok ilkler var. İlk defa yetişkin ve çocuk delegelerin katıldığı bir kongre oldu. Biz paydaş olarak bir tarafa çocukları, diğer tarafa yetişkinleri koyduk" diye konuştu.

Karakaya, medya kuruluşlarının kongreye angaje olmasının kongrenin en büyük başarılarından birisi olduğunu ifade ederek, kongrenin medya kuruluşlarının sporsorluğuyla gerçekleştirilmesinin de ayrı bir önem taşıdığını söyledi.

Süreçte Anadolu Ajansı ve TRT'den gördükleri desteğe de değinen Karakaya, "Sanırım Anadolu Ajansı ve TRT, kendi yayın politikalarına da bu çerçevede yön vereceklerdir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün açılış törenine katıdığını ve kongreden duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini ifade eden Karakaya, bugün de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın kongrenin bir oturumunun başkanlığını yapmasının kongreye ayrı bir zenginlik kattığını vurguladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement