Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal Projelerini Gaziantep'te Anlattı - Son Dakika
Genel

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal Projelerini Gaziantep'te Anlattı

- Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal projelerini Gaziantep'te anlattı Belediye Başkanı Ümit Uysal, hayata geçirilen birbirinden önemli projelerini tek tek kamuoyuna anlattıGAZİANTEP - Akdeniz Bölgesi'nin en büyük ilçelerinden biri olan ve Antalya'nın ikinci büyük ilçesi Muratpaşa'nın Belediye...

01.04.2017 16:29

- Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal projelerini Gaziantep'te anlattı

Belediye Başkanı Ümit Uysal, hayata geçirilen birbirinden önemli projelerini tek tek kamuoyuna anlattı

GAZİANTEP - Akdeniz Bölgesi'nin en büyük ilçelerinden biri olan ve Antalya'nın ikinci büyük ilçesi Muratpaşa'nın Belediye Başkanı Ümit Uysal, davet üzerine geldiği Gaziantep'te Turunç Masa, Çevreci Komşu Kart, Teneffüs park ve Yeraltı Otomatik Çöp konteyner Sistemi projelerini tanıttı.

Yaklaşık 500 bin nüfusu bulunan Muratpaşa ilçesinin Belediye Başkanı Ümit Uysal, Gaziantep'e gelerek, CHP İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada parti üyeleriyle bir araya gelen Uysal, hayata geçirilen Çevreci Komşu Kart, Turunç Masa,Teneffüs Park ve Yeralatı Otomatik Çöp Konteyner Sistemi projeleri tanıttı.

Proje tanıtım programı öncesinde konuşan Başkan Ümit Uysal, Antalya'nın ilk kent yerleşiminin Kaleiçi'nde yer aldığı Muratpaşa ilçesinin kentin gündelik hayatının kalbinin de attığı bir yer olduğunu hatırlatarak, ilçede yerel yönetimlere bir model olarak önerilen özgün bir yönetişim modeli olan Turunç Masa, 81 ile yayıldığında Türkiye'nin cari açığının yüzde 10'unu kapatacağı düşünülen Çevreci Komşu Kart, çocuklara jetonlu oyun makineleri olmadan da eğlenebileceklerini ispatlayan Teneffüs Park, belediye adına patenti olan ve belediye tarafından kendi tesislerinde üretilen Yeraltı Otomatik Çöp Konteyner Sistemi projelerinin hayata geçirildiğini ifade etti.

Uysal, Muratpaşa ilçesinin yaklaşık 500 bin nüfusuyla onlarca ilden daha büyük olduğunu vurgulayarak, projeler hakkında detaylı bilgi verdi.

Çevreci Komşu Kart

Ülkenin cari açığının yüzde 10'nun kapatması düşünülen Çevreci Kart Projesi'nin önemini anlatan Uysal, "Çevreci Komşu Kart sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir dünya hedefiyle ambalaj atıklarının geri dönüşüm sürecinin 360 derece olarak kurgulandığı projemizdir.Yaklaşık 25 milyon ton atığın oluştuğu Türkiye'nin 81 ilinde bu proje uygulanması halinde toplam 6 milyon ton üzerinde kağıt karton, plastik, metal ve cam olmak üzere değerli atık kaynağında ayrıştırılıp geri dönüşüm zincirine, dolayısı ile ekonomiye kazandırılacaktır" dedi.

Turunç Masa

Yerel yönetimlere örnek model olarak gösterilen Turunç Masanın hizmet sunan bir proje olduğunu belirten Başkan Uysal, "Projemiz alışılagelmiş halkla ilişkiler masasından çok daha fazlası sunan yönetişim ve iletişim projesidir. Turunç Masa 2 yıl içinde 178 bin 546 başvurunun kaydı aldı.Bu başvuruların yüzde 98'i çözümlenirken Turunç Masa hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 90 olarak gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Teneffüs Park

Teneffüs park projesinin ise çocuklar için büyük önem taşıdığını vurgulayan Uysal, "Çocukların hem kapalı alanlarda jetonlu oyun makineleri, bilgisayar oyunları olamadan da eğlenebilecekleri hem de acıktıklarında tek çarenin fastfood türü yiyecekler olamadığı bir yaşam alanı olrak projelendirildi.Teneffüs park 16 dönümlük alanda çocuklara hizmet veriyor" şeklinde konuştu.

Yer altı otomatik çöp konteyner sistemi

Yer altı otomatik çöp konteyner Sisteminin patentinin ise Muratpaşa Belediyesinde bulunduğuna dikkat çeken Uysal, "Patenti belediyemizde olan yer altı çöp konteyner sistemini kendi tesislerimizde üretiyoruz. Yer üstündeki bir adet çöp konteyneri ortalama 100 kilo gram atık alınırken 2'li sistem 220 3'lü sistem 330 ve 4'lü sistem 440 kilo gram atık kapasitelidir" dedi.

Gaziantep örneği

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Murat paşa belediye başkanı Uysal 16 nisanda yapılacak olan referanduma ilişkin soruya cevap verdi.Başkan Uysal, "Gaziantep Osmanlı İmparatorluğu döneminde Halep'e bağlı bir sancaktı.Bir Gaziantep'e birde Halep'e bir bakın.Gaziantep 13 sanayi bölgesi olan ortadoğu'nun en önemli sanayi kenti.Halep ise kan ve gözyaşlarına boğulmuş yıkık bir kent.Gaziantep'i Gaziantep yapan cumhuriyetimizdir.Kuvvetler ayrılığı yargı bağımsızlığı olmadan 80 milyonluk Türkiyemizi seçeceğimiz tek bir kişinin eline teslim etmemiz makul değildir" diye konuştu.

Uysal, CHP Gaziantep Teşkilatı Yönetim Kurulu üyelerine davet nedeniyle teşekkür ederek, Atatürk'ün Nutuk kitabını hediye etti.

(SD-

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal Projelerini Gaziantep\'te Anlattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal Projelerini Gaziantep'te Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement