Esenyurt'u Adeta İnşa Eden Özyurtlar'dan Yeni Bir Mahalle: Meydan Ardıçlı - Son Dakika
Emlak

Esenyurt'u Adeta İnşa Eden Özyurtlar'dan Yeni Bir Mahalle: Meydan Ardıçlı

Esenyurt\'u Adeta İnşa Eden Özyurtlar\'dan Yeni Bir Mahalle: Meydan Ardıçlı

Adeta Esenyurt'u tek başına inşa eden Özyurtlar İnşaat'ın Satış Koordinatörü Gül Gül, projemlak.com'un sorularını cevaplandırdı.

04.08.2017 03:15

Türk inşaat sektörünün dev markalarından birisi olan Özyurtlar İnşaat"ın Esenyurt"taki yeni ve prestijli projesi Ardıçlı Meydan"da satışlar devam ediyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği proje lokasyonu ve ulaşım ağıyla da dikkatleri çekiyor.

Meydan Ardıçlı özelinde ve genel olarak da Özyurlar"ın projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Özyurtlar İnşaat Satış Koordinatörü Gül Gül, Ardıçlı Meydan projesinin avantajlarından söz etti. Metronun projenin hemen önünden geçtiğini ifade eden Gül, "Tem ve E5 e olan bağlantılar, hastanelerin gelmesi, TÜYAP"ın yakın olması, Atatürk Havalimanı"na 20 dakika uzaklıkta olması bölgeyi adeta parlayan bir yıldız konumuna getiriyor" ifadelerini kullandı.

Öncelikle Özyurtlar İnşaat"tan kısaca söz edebilir misiniz?

Özyurtlar İnşaat faaliyete geçtiği dönemden bu yana 2 milyon metrekare inşaat yaptı. 1999 depreminden sonra insanlar çok bilinçlendi. 1999 depreminden önce biz projeyi satarken daire almaya gelenler örnek daireyi gezerken ev güzel mi diye bakıp karar verirdi. Depremden sonra iş değişti. Bu durum bizlerin daha iyi ürünler çıkartmamızı sağlıyor.

Esenyurt"u Özyurtlar inşa etti diyebiliriz. Bundan sonra da birçok projemiz olacak. Ardıçlı Meydan projesi çok boyutlu bir çalışma. İçinde sanat galerisi, tiyatronun olduğu karma bir proje bu. Bir blok içinde bir otelle görüşmemiz var. Cadde konseptinde ise uluslararası markaların tercih edeceği bir yapısından söz ediyoruz. Meydan Ardıçlı"nın lansmanı için ise 11 Eylül 2017 tarihi belirlendi.

ÖZYURTLAR İnşaat olarak daha çok ne tür projeler üretiyorsunuz?

Yaşam odaklı daireler üretiyoruz. Çok özenerek çalışmalar yapılıyor.

Esenyurt'u Adeta İnşa Eden Özyurtlar'dan Yeni Bir Mahalle: Meydan Ardıçlı

Özyurtlar İnşaat Satış Koordinatörü Gül Gül ve Pazarlama Uzmanı Özge Özışık projemlak.com"un sorularını cevaplandırdı

Esenyurt merkezli önemli projelere imza atıyorsunuz. Peki İstanbul dışında projeleriniz var mı ya da gelecek süreç içinde düşünüyor musunuz?

İstanbul dışında bir projemiz yok ama Özyurtlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt uygun görürse ilerleyen zamanlarda neden olmasın. Biliyorsunuz 1990 yılında Özyurtlar olarak Esenyurt"ta başlayan bir yatırım vardı. Bir gönül bağı da var. Özyurtlar, Esenyurt"ta 15 bin konut inşa etti. Esenyurt"a metronun gelmesi ve yeni havaalanının bölgeye yakın olması buradaki yatırımlar için çok önemli. Metronun Esenkent"te kadar tüm ihaleleri tamamlandı. Durak ismi de Ardıçlı olarak belli ve tam da Ardıçlı Meydan projesinin önünde bu durak olacak. 2009-2010"dan sonra bölge çok hızlı büyümeye başladı. Tem ve E5 e olan bağlantılar, hastanelerin gelmesi, TÜYAP"ın yakın olması, Atatürk Havalimanı"na 20 dakika uzaklıkta olması bölgeyi adeta parlayan bir yıldız konumuna getiriyor.

ÖZYURTLAR GELECEKTEN UMUTLU

Konut satışlarının 2017 yılı sonuna doğru nasıl bir seyir izlemesini bekliyorsunuz?

Geçen sene temmuzdan sonraki dönem ve yaşanan kalkışma şükürler olsun ki hükümetin kararlı duruşu sonrasında büyümeden atlatıldı. 2017 projeksiyonuna baktığımızda ise önümüzü güzel görüyorum. Geçen seneye göre çok fazla bir hareketlenme var. Yaz döneminde olmamıza rağmen hareketlilik sürüyor. Ramazan ayında bir duraklama oldu normal olarak ama sonrasında hızlanma devam etti. 2017 ve 2018"in bu alanda çok iyi olacağını düşünüyoruz. Karşılaştırdığımızda yüzde 30 yüzde 35 oranında bir yükselme var. Bu oranın yıl sonuna doğru daha da artacağını düşünüyoruz.

Esenyurt'u Adeta İnşa Eden Özyurtlar'dan Yeni Bir Mahalle: Meydan Ardıçlı

Özyurtlar İnşaat Satış Koordinatörü Gül Gül Ardıçlı Meydan projesi hakkında detaylı bilgiler verdi

20 yıl vadeli konut kampanyası çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kampanyaların piyasaya yansıması güzel oldu. GYODER bunu bence her zaman yapmalı. Çünkü kampanya belli bir kesime de çok yaradı.

Bireysel olarak düşünün. Çalışıyor ve kirada oturuyorsunuz. Ev almak istiyorsunuz. Gelir düzeyi düşük kişilerin kira öder gibi ev sahibi olması ve devletin bunu teşvik etmesi çok güzel bir şey. Ayrıca benzer şekilde bizler de belli peşinatlarla kendi bünyemizde 60 aya kadar kredilendirmeler yapabiliyoruz.

"DEPREM KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GÜNDEMDE TUTUYOR"

Kentsel dönüşüm projeleri hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Sizce kentsel dönüşüm projeleri doğru bir şekilde uygulanıyor mu?

Kentsel dönüşüm 1999 depreminden sonra daha çok gündeme geldi. Zaten gerekli de olan bir durum. 10 milyon konut değişim bekliyor. Çok öncesinden bunun yapılması gerekiyordu. Gerçekleri depremle birlikte daha net gördük. Bunu yaşayacağız, deprem kuşağında yaşıyoruz. Olası bir depremi en az zararla atlatmamız gerekiyor. Tedbiri devlet zaten alıyor ve bu çalışmalar bence güzel de gidiyor. TOKİ insanları bir yerden bir yere taşıyarak bu alanda çok güzel çalışmalar yapıyor. İnşaat firmaları da bu konuda çok etkili.

"AGORA"NIN YÜZDE 80-85"İ SATILDI"

Konut projelerinin dışında bir de iş dünyasına hitap eden NCadde Agora projeniz mevcut. Bu konuda da biraz bilgi verebilir misiniz?

Agora şuan teslimine başlanmış bir projemiz. Agora yapısıyla çevresini de değiştiren bir proje oldu. Agora ofis ve ticari birimlerden oluşan bir proje ve ticari ünite satışları bitti. Agora"nın yüzde olarak konuşmak gerekirse yüzde 80-85"i satıldı. Şimdi de Agora"nın yanında Ottoman projemiz başlıyor.

Esenyurt'u Adeta İnşa Eden Özyurtlar'dan Yeni Bir Mahalle: Meydan Ardıçlı

Yabancı yatırımcıların projelerinize talebi ne oranda?

Yabancı satışı Türkiye"de 2012"den sonra hız kazandı. Çok ciddi satışlar yapılmaya başlandı. Türkiye"nin yaşadığı bazı olumsuzluklardan dolayı 2014 yılında satış oranları aşağı düşse de son yıllarda bu oran yeniden ivme kazandı. Dubai, Katar, Suudi Arabistan, Irak ve Bahreyn gibi ülkelerden ciddi ve bilinçli yatırımcılar geliyor. Piyasayı iyi bilen kişiler bunlar. Dünyada zaten bu yatırım potansiyeli vardı ve Türkiye yıllardır bu yatırımcı kitlesini ABD ve İngiltere gibi ülkelere kaptırıyordu. Şimdi de ise söz konusu bu yatırımları artık Türkiye çekiyor.

"KONUT FİYATLARI BAZINDA İSTANBU UCUZ"

Türkiye"de metrekare fiyatlarının yüksek olduğunu düşünüyor musunuz?

Miami"ye 2 saat uzaklıkta çok butik bir villayı 140 bin ile 250 bin dolar arasındaki bir rakama alabiliyorsunuz. Miami"de 1+1 daireyi 90 bin dolara da alabiliyorsunuz. İstanbul gibi karşılaştırırsak Zeytinburnu ile Ulus arasındaki daire fiyatı farkı ortada. Bu konuda İstanbul"u ucuz buluyorum.

Esenyurt'u Adeta İnşa Eden Özyurtlar'dan Yeni Bir Mahalle: Meydan Ardıçlı

Johannesburg"da da daire fiyatları 200-250 bin dolardan başlıyor. Mandela"nın yaşadığı şehirde o meydanda oturmak istiyorsanız bu fiyatlara ev bulabilirsiniz. İstanbul"da da 100 bin liraya da 1+1 ev alabiliyorsunuz ama bir milyona da alabiliyorsunuz. Bu diğer ülkeler için de geçerli aslında.

Projelerinizde çevre duyarlılığı ve enerji verimliliği konusunda diğer yapılardan ne gibi farklılıklar bulunuyor? Çevre duyarlılığı konusunda Türkiye"deki konut projelerini yeterli buluyor musunuz?

Bu konuda şirket olarak çok hassasız. Bunun içinde firmamız gerekli her şeyi yapıyor. Firmalar zaten artık bilinçli bir yatırımcı buluyor artık karşısında. Bu bilinçlenme firmaların daha iyi projeler üretmesine neden oldu. Artık kötü bir proje üreten inşaat firması yok diyebiliriz. Ortaya rekabet çıkıyor ve siz de daha iyisine vermeye çalışıyorsunuz. Yeşil alanın metre karesini bile soruyorlar. Sosyal donatıyla ilgili sorular yöneltiliyor. Artık yatırımcılar "Bahçede kaç metrekare bana düşüyor" diye soruyor.

Ayrıca sitenizde "Sanal Gezinti" başlığı altında ayrı bir bölüm var. Buradan da müşterileriniz bilgisayar başından projelerinizi gezebiliyor. Bu alanda nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Ziyaretçilerimiz bu bölüme girdikleri zaman sanki projeye gelmiş gibi gezebiliyorlar. Çok da faydalı oluyor. Oradan geziyorlar ve her tarafı görebiliyorlar. Gördükten sonra destek hattını arıyorlar. Oradan satış ekibindeki arkadaşlar yüz yüze konuşmak için misafir ediyorlar. Sonrasında daha net kararlar verilebiliyor. Gelemeyecek olan müşteriler olursa da bu sisteme yönlendiriyoruz ve buradan bakıp belli bir oranda karar verebiliyorlar.

Sümeyra KIRCA/ Adem ÖZGÜÇ - projemlak.com

Kaynak: Projemlak

Son Dakika Emlak Esenyurt'u Adeta İnşa Eden Özyurtlar'dan Yeni Bir Mahalle: Meydan Ardıçlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement