Napolyon'un Torunu 100 Özel Atatürk Saati Yapacak - Son Dakika
Ekonomi

Napolyon'un Torunu 100 Özel Atatürk Saati Yapacak

Napolyon\'un Torunu 100 Özel Atatürk Saati Yapacak

Dünyaca Ünlü İsviçreli Saat Markası Dewitt, Atatürk'ün Anısına 100 Adetlik Limitli Özel Bir Seri Üretecek.

15.06.2009 01:39

Dünyaca ünlü İsviçreli saat markası Dewitt, Atatürk’ün anısına 100 adetlik limitli özel bir seri üretecek.

Dewitt saatlerinin sahibi ve aynı zamanda Napolyon Bonapart’ın 5. kuşaktan torunu olan Kont Jerome Dewitt, Türkiye genel distribütörü Emin Aykaç’ın Antalya Göynük Vouge Avangarde Otel’deki mağaza açılışına katıldı.

Atatürk’e hayranız

Kont Dewitt, babasının Atatürk hayranı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu babamın bana bir mirası gibi. Kendisi, fanatiklik derecesinde Atatürk’e hayrandı. Türkiye’ye bir ziyaretinde Atatürk’le tanışmasını, onun elini sıkma şerefine ulaştığını hep anlatırdı. Bu büyük insana ben de hayran olarak yetiştim. Bu nedenle, bu hayranlığımı hayata geçirme kararı aldım ve 100 adetlik Atatürk’ü anlatacak limitli çok özel bir seri için start verdik. Dizaynına başladık. Saatleri Greenwich Saat aracılığı ile Türkiye’de koleksiyonerlerin beğenisine sunacağız."

En fazla 1500 adet

Türkiye’de siyaset, sanat ve iş dünyasından isimlerin sahip olduğu saatlerden özel ustalar tarafından yılda en fazla 1500 adet üretiliyor. Fiyatları on binlerce Euro’yu bulan özel saatlerin üretimi ise bazen 3 yıla kadar çıkabiliyor. Dewitt saatlerde kurma kolu uçak motorları mantığı ile akrep ve yelkovanlar ise Napolyon’un kılıçlarına benzer üretiliyor. İsviçre’nin yıllık saat ihracatından gelirinin 13 milyar dolar olduğunu belirten Kont Jerome Dewitt, şunları söyledi: "Ancak, taklit saatler bizden daha hızlı çalışıyor. Taklit sektörü tüm dünyada önlenemeyen bir kabus halini aldı. Ama unutmayın, taklit saatle herkesi kandırsanız da, kendinizi kandıramazsınız."

İsteğe özel elmas saat

Özel isteğe göre saatler de üretebildiklerini söyleyen Dewitt, bu yıl Meksikalı bir bankacı ile Kuveytli bir iş adamından elmas kaplamalı 2 milyon dolarlık saat siparişleri aldıklarını söyledi. Firma kısa süre önce, ünlü film yıldızı Jackie Chan’e de saat yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Napolyon'un Torunu 100 Özel Atatürk Saati Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement