Kayseri'de Aralık Ayı İhracat Rakamları Değerlendirildi - Son Dakika
Ekonomi

Kayseri'de Aralık Ayı İhracat Rakamları Değerlendirildi

Kayseri\'de Aralık Ayı İhracat Rakamları Değerlendirildi

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) yöneticileri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan aralık ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Kayseri'de 308 milyon 759 bin dolar ihracat gerçekleştirildiği belirtilirken, en çok ihracat yapılan sektörün mobilya olduğu ve Almanya, Irak ve ABD'nin en çok ihracat yapılan ülkeler olduğu ifade edildi.

31.01.2024 16:19  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) aralık ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Gülsoy, yazılı açıklamasında, aralıkta Kayseri'de 308 milyon 759 bin dolar ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,23 azalış yaşandığını belirten Gülsoy, "2023 kasım ayına kıyasla yüzde 7,18 azalış görülmüştür. Kayseri olarak ithalatımız ise aralık ayında 127 milyon 321 bin dolar olmuştur. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,83, geçtiğimiz kasım ayına göre de yüzde 14,49 artış gerçekleşmiştir." ifadelerini kullandı.

Aralık ayında 150 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğinin altını çizen Gülsoy, ihracat pazarlarının Irak, Almanya, ABD, Avusturya, Libya, İsrail, Birleşik Krallık, Cezayir, Gürcistan ve Fas olduğunu kaydetti.

Büyüksimitci ise geçen yıl en çok ihracat yapılan sektörün mobilya olduğunu belirtti. Ardından elektrikli ev aletleri ve kablo geldiğini aktaran Büyüksimitci, en çok ihracat yaptıkları ülkelerin Almanya, Irak ve ABD olarak sıralandığını anlattı.

Kayserili sanayiciler olarak üretim, ihracat ve istihdama katkı vermeye devam edeceklerini belirten Büyüksimitci, "Bundan sonra da daha güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Her türlü zorluğa rağmen özveri ile çalışan sanayicilerimizi ve tüm çalışanlarımızı canıgönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kayseri'de Aralık Ayı İhracat Rakamları Değerlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement