Rektör Erman, "Öğrencilerin Sorunu, Bizim Sorunumuzdur" - Son Dakika
Eğitim

Rektör Erman, "Öğrencilerin Sorunu, Bizim Sorunumuzdur"

Rektör Erman, "Öğrencilerin Sorunu, Bizim Sorunumuzdur"

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Üniversitesinin geliştiğini ve yaklaşık 6 bin öğrenci kapasitesine ulaştıklarını açıkladı.

22.01.2014 17:30

Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman, Rektör Yardımcısı Yüksel Birinci ve Genel Sekreter Cahit Pesen, üniversite hakkında basın mensupları ile bir araya geldi. Düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya gelen Rektör Murat Erman, Siirt üniversitesinde son zamanlarda ciddi atılımların meydana geldiğini ve rektörlük olarak büyük projelere imza attıklarını açıkladı.

Siirt Üniversitesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüklerini belirten Erman, Siirt'te kurulması beklenen Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakülteleri için talepte bulunduklarını ve yaptıkları talepleri sıcak karşıladıklarını açıkladı. Kezer yerleşkesinde basın mensupları bir araya gelen Rektör Murat Erman, "Yerel basınımızı bilgilendirmek için zaman zaman bu tür toplantıları yapmaktayız. Amacımız Siirt'te hizmet etmektir. Göreve geldiğimiz günden beri çok ciddi projelere imza attık ve atmaya devam edeceğiz. Kezer yerleşkesinde bulunan üniversite kam püsünün doluluk oranı %50'ye kadar ulaştı. Şubat ayında buraya Eğitim fakültesini taşıyacağız" dedi.

Basın mensuplarının soruları tek tek yanıtlayan Rektör Murat Erman, Siirt Üniversitesinde 6 bin öğrenci kapasitesi olduğunu, 311 Akedemik personel ve 213 idari personelin görev yaptığını belirten Erman, "Siirt Üniversitesi içi yurt içinde ve yurt dışında ciddi girişimlerde bulunuyoruz. Bunlardan en önemlisi çift diploma olayıdır. Bizler şuna çok büyük önem veriyoruz, bir üniversite kendi elemanının yetiştirdiği zaman üniversite olabilir. Artık bizler kendi elemanları yetiştirmek için akademik birimler oluşturuyoruz ve eğitimler veriyoruz" dedi. Geçen aylar içinde Kezer yerleşkesinde bulunan yurt öğrencilerinin sorunu hakkında basın mensuplarını aydınlatan Rektör Erman, "Öğrencilerimizin sorunu bizlerin sorunudur. Bizler onların konaklamaları iyi yapamazsak, eğitimlerine önem veremezler. Öğrenciler su ve soğuktan dolayı karayolunu trafiğe kapatmışlardı. Bu konuda rektörlük olarak Yurt Kur Müdürlüğü ile görüşmelerde bulunduk ve bu sorunu çözdük" dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Rektör Erman, 'Öğrencilerin Sorunu, Bizim Sorunumuzdur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement