Taliban, Afganistan'daki depremzedeler için kalıcı konutlar istiyor - Son Dakika
Dünya

Taliban, Afganistan'daki depremzedeler için kalıcı konutlar istiyor

Taliban, Afganistan\'daki depremzedeler için kalıcı konutlar istiyor

Taliban geçici hükümeti, Afganistan'daki depremzedeler için daha kalıcı konutlar inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Molla Muhammed Abbas Ahund, uluslararası toplumun yardımına ihtiyaç duyduklarını ve depremzedelere yapılacak yardımların karşılıksız olması gerektiğini söyledi. Ahund, deprem sonucunda birçok köyün tahrip olduğunu ve halen enkaz altında insanların olduğunu belirtirken, Türkiye'nin ilk yardımı gönderdiğini ve minnettar olduklarını ifade etti.

10.10.2023 19:27  Güncelleme: 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'da Taliban geçici hükümeti, ülkedeki depremzedeler için daha çok kalıcı konutlar istiyor.

Deprem bölgesinde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Taliban geçici hükümetinin Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Molla Muhammed Abbas Ahund, "Uluslararası toplumun yardımına ihtiyacımız var. Artık depremzedelere kalıcı konutlar inşa edilmeli, şuan gelen yardımlar geçici yardımlar." dedi.

Deprem konusunda uluslararası toplumun yardımına ihtiyaç duyduklarını ifade eden Ahund, depremzedelere yapılacak yardımların karşılıksız olması gerektiğini söyledi.

Ahund, deprem nedeniyle Herat'ın Zindacan ilçesinde 16 köyün tahrip olduğunu ve bu köylerden bazılarının tamamen yıkıldığını kaydetti.

Halen enkaz altında insanların olduğunun düşünüldüğünü dile getiren Ahund, bu nedenle can kayıplarıyla ilgili henüz net bir rakam söylemenin mümkün olmadığını vurguladı.

Bakan Ahund, depremzedelere yardımların eşit bir şekilde ulaşması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerinin altını çizdi.

" Türkiye'ye minnettarız"

Deprem sonrası yapılan yardım çağırısına ilk olarak Türkiye'nin yanıt verdiğini aktaran Ahund, "Türkiye, Müslüman ve kardeş ülke olduğu için ilk yardımı gönderdi, minnettarız." diye konuştu.

Ahund, kardeşliğin böyle kötü günlerde kendini belli ettiğini söyledi.

Bu zor günleri de hep birlikte atlatacaklarını vurgulayan Ahund, şu an her şeyden çok birlik olma zamanı olduğunu sözlerine ekledi.

Afganistan'ın batısında, İran sınırında bulunan Herat vilayetinde 7 Ekim'de en büyüğü 6,3 olan art arda depremler meydana gelmişti. Depremlerde yaklaşık 2 bin 500 kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Taliban, Afganistan'daki depremzedeler için kalıcı konutlar istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement