IŞİD, İngiliz Rehinenin İnfaz Videosunu Yayınladı - Son Dakika
Dünya

IŞİD, İngiliz Rehinenin İnfaz Videosunu Yayınladı

Irak Şam İslam Devleti militanları, rehin tuttuğu İngiliz yardım kuruluşu çalışanı David Haines'in infaz videosunu yayınladı.

14.09.2014 03:37  Güncelleme: 12:18

Irak Şam İslam Devlet (IŞİD) rehin tuttuğu İngiliz yardım kuruluşu çalışanı David Haines'in infaz videosunu yayınladı. Daha önce 2 defa kafa keserek infaz görüntüsü yayınlayan IŞİD'in bu sefer kafa kesme anını videodan çıkarttığı görüldü.

"AMERİKA'NIN MÜTTEFİKLERİNE MESAJ"

"Amerika'nın Müttefiklerine Mesaj" başlığıyla yayınlanan videoda geçen yıl Suriye'de kaçırılan İngiliz yardım kuruluşu çalışanı David Haines'in boğazının kesilerek infaz edilmesi yer alıyor. Haines, elleri arkadan bağlı şekilde infazından önce yaptığı konuşmada İngiltere Başbakanı David Cameron'u sorumlu tuttu.

"İNFAZIMDAN CAMERON SORUMLU"

Haines, "David Cameron, benim infazımdan tamamıyla seni sorumlu tutuyorum. IŞİD'e karşı oluşturtulan koalisyona ABD ile birlikte gönüllü olarak girdin. Daha önce selefin Tony Blair'in yaptığı gibi Amerika'ya 'Hayır' diyemeyen başbakanlarımız arasında yerini aldın. Parlamentomuzun aldığı bencil kararların bedelini maalesef sonunda ödeyen bir İngiliz halkı oluyoruz" şeklinde konuştu.

"AMERİKA'NIN SADIK KÖPEĞİ"

İngiliz aksanıyla konuşan ve John diye bilinen IŞİD militanı da konuşmada, "Cameron, Peşmerge'yi IŞİD'e karşı silahlandırma vaadinin bedelini bu İngiliz ödeyecek. Ne gariptir ki kendisi (David Haines) bu silahları Peşmergeye teslim eden Kraliyet Hava Kuvvetlerinde 10 yıl görev yapmış. Son olarak Hadisa Barajını bombalayan sizin şeytan müttefikiniz Amerika'nın Iraklı Müslümanlara saldırmaya devam etmesi sadece yıkımınızı hızlandıracak, Amerika'nın sadık köpeği olan Cameron'u ve halkını yeni bir kanlı ve kazanılamaz bir savaşa sürükleyecek" dedi.

BOĞAZINI KESME ANINI GÖSTERMEDİ

Daha sonra bıçağını Haines'in boğazına dayayan IŞİD militanın tam Haines'in boğazını kestiği sırada video karartılıyor. Daha sonra ise Haines'in olduğu ifade edilen cesedin ayakları ve kanlı elbisesi gözüküyor.



SIRADAKİ İNFAZ: İNGİLİZ ALAN HENNING

Yayınladığı her infaz videosunun ardından infaz edilecek sıradaki kişiyi videoda göstererek açıklayan IŞİD, David Haines'in infazının ardından ise Alan Henning isimli bir İngiliz vatandaşının bir sonra infaz edilecek kişi olduğunu duyurdu. Eliyle Alan Henning'in yakasından tutarak konuşan IŞİD militanı, "Cameron, eğer IŞİD'le savaşmakta ısrar edersen, efendin Obama gibi senin de elinde halkının kanı olacak" dedi.

CAMERON'DAN SERT TEPKİ

Videonun internete düşmesinin ardından Twitter'dan açıklama yapan İngiltere Başbakanı David Cameron, "Bu masum bir yardım görevlisinin alçakça ve korkunç şekilde öldürülmesidir. Bu, şeytanca bir davranıştır. Duygularım bu zor olayda metanet ve cesaret gösteren David Haines'in ailesiyle birliktedir. Katilleri yakalamak için elimizden geleni yapacağız ve ne kadar sürerse sürsün adalet karşısına çıkarılmalarını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Cameron'ın bugün konuyla ilgili acil kabine toplantısına başkanlık etmesi bekleniyor.

Haines'in ailesi dün bir açıklama yaparak, "David'i rehin tutanların bizimle irtibata geçmesini istiyoruz." çağrısında bulunmuştu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: GÖRÜNTÜLER GERÇEK

ingiltere Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından İngiliz rehine David Haines'in başının kesilerek öldürülmesine dair görüntülerin gerçek olduğunu açıkladı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, IŞİD tarafından yardım kuruluşu görevlisi David Haines'in öldürülmesine ilişkin görüntülerdeki bütün işaretlerin videonun gerçek olduğunu gösterdiğini belirtti. Açıklamada, "Görüntünün gerçek olmadığına inanmamız için hiçbir sebep yok" denildi.

SURİYE'DE KAÇIRILMIŞTI

İki çocuk babası 44 yaşındaki Haines, 2013 yılının mart ayında Suriye'de kaçırılmıştı. Haines, Fransız bir yardım kuruluşu için çalışıyordu.

OBAMA'DAN KINAMA

ABD Başkanı Barack Obama, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün İngiliz yardım kuruluşu görevlisi David Haines'i başını keserek öldürdüğü iddiasının ardından "David Haines'in IŞİD tarafından barbarca öldürülmesini kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

Abd Başkanı Obama, yaptığı açıklamada, Amerikan halkının kalbinin David Haines'in ailesi ve İngiltere halkıyla birlikte olduğunu belirtti. ABD'nin üzüntü ve kararlılık içinde yakın müttefikleriyle birlikte omuz omuza olduğunu ifade eden Obama, olayı "barbarca" olarak nitelendirdi ve güçlü şekilde kınadıklarını bildirdi.

Obama, ABD'nin bu tür zalimce saldırıları işleyenleri adalet önüne getirmek, bölgede, dünyada ve ülkelerindeki halklara yönelik tehditleri ve saldırıları azaltmak için Birleşik Krallık, bölge ve dünyadaki çeşitli ülkelerden oluşacak geniş bir koalisyonla birlikte çalışacaklarını ifade etti.

IŞİD, İngiliz Rehinenin İnfaz Videosunu Yayınladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya IŞİD, İngiliz Rehinenin İnfaz Videosunu Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • ORJİNAL: pkk lıların kafasını ne zaman keseceksiniz. 15 18 Yanıtla
    GÜRKAN: ERKEKSEN SEN GİT KES İT HERİF KLAVYE BAŞINDA HAVLAMA İT 0 0 dede: Takva haberde var kardeş gir görürsün büyük zevkle izledim ben leşlerini 0 0
  • seher: Birakin ilgilizi abdsini,pkk kellesi lazim bize. 11 13 Yanıtla
  • ahmet keskin: iyi olmuş gevur lara. etme bulma dünyası kardeş. 8 13 Yanıtla
  • reis: Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin koalisyona katılmamasının nedeni işte böyle kesilen Türk vatandaşı görmemesi fakat aba muhalefet genel müdürü İngilizlerin kuyruğu olalım diyor biz bataklıklardan yeni çıktık vatanın bir evladının kanı dünyanın petrolüne değişmem 11 7 Yanıtla
    reis: Saf değilim kardes işid kurulurken bu abd ab hepsi sonuna destek verdi eleman temin etti para verdi yılan büyüdü bunlar korktu ırakta petrol Kürtlerin elinde rahat abd ye gidiyordu çark güzeldi ABDnin evdeki hesabı çarşıya uymadı sen şimdi pkk ile aynı safta işid ile çatışırmısın olay budur Türkiye akıllı bir karar vermiştir 0 0
  • ilahi adalet: BU İŞİDE DESTEK VEREN YORUMCULARA ASLINDA KELLE KESME TAKTİĞİNİ AYNEN UYGULAYACAKSIN ÇÜNKÜ ONLAR İŞİD ŞEYTANINA TAPACAK KADAR ŞEYTANLAŞMIŞLAR. 10 6 Yanıtla
  • kürt: türk rehineler güvende ama şimdilik onların başlarını kesmeyeceklerini düşünüyorsanız çok safsınız 9 6 Yanıtla
  • evren: adamın elindeki bıcak sol elinde yani adam solak, peki dikkat ettiyseniz adamın silahıda sol omzuna takılı normalde sağda olması gerekli. bide dikkatimi ceken ısıt te tekbir sesleri yok ısıt bu gibi seylerde sürekli tekbir getirir, kamera profosyonel cekim, otsa ışit'ınkiler hep amator. Bide turuncu rengi işit sadece amerika ve ing vatandasları için özelmi seciyor digerleri hep sivil veya cıplak. dikkatli bakılıp, düşünüldüğü zaman bunun ışıt dene terör örgütünün yapmadığını anlarsınız. abd yeni oyunu sanırım. . . 6 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement