İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında 2 patlama: 103 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika
Dünya

İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında 2 patlama: 103 kişi hayatını kaybetti

İran Devlet Televizyonu, General Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında arka arkaya patlamalar meydana geldiğini duyurdu. Patlamalarda en az 103 kişi hayatını kaybetti, 211 kişi yaralandı. İran'ın Tasnim ajansı patlamaların bölgeye bırakılan 2 çantanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu meydana geldiğini yazarken, Kerman Belediye Başkanı Said Şerbaf patlamaların 10 dakika arayla gerçekleştiğini aktardı.

03.01.2024 14:54  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, 3. ölüm yıldönümünde İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen törenlerle anılıyor. Süleymani'nin mezarının bulunduğu bölgede kalabalığın toplandığı sırada art arda 2 patlama meydana geldi. Patlamalarda en az 103 kişinin hayatını kaybettiği, 211 kişinin yaralandığı bildiriliyor.

SÜLEYMANİ'NİN MEZARINA YAKIN BÖLGEDE ART ARDA PATLAMALAR

Dün İsrail'in Lübnan'da Hamas yöneticilerinden birine suikast düzenlemesinin ardından bir patlama haberi de İran'dan geldi. İran devlet medyası ülkenin üst düzey komutanı Kasım Süleymani'nin 2020 yılında Bağdat Havaalanı'nda bir ABD insansız hava aracı saldırısında öldürülmesi nedeniyle düzenlenen tören sırasında bir patlama meydana geldiğini duyurdu.

İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda 2 patlama: 103 ölü, 141 yaralı

103 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Patlama Kasım Süleymani'nin mezarının bulunduğu Kirman bölgesinde gerçekleşti. Görüntülerde anma etkinliğine katılanların kaçıştığı ve ambulansların olay yerine gittiği görülüyor. İran devlet televizyonu olayda en az 103 kişinin yaşamını yitirdiğini, 211 kişinin yaralandığını duyurdu.

İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda 2 patlama: 103 ölü, 141 yaralı

TASNİM: ÇANTALAR UZAKTAN PATLATILDI

İran'ın Tasnim ajansı patlamaların bölgeye bırakılan 2 çantadan kaynaklandığını yazdı. Haberde çantaların uzaktan kumanda ile patlatıldığı bilgisine yer verildi.

İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda 2 patlama: 103 ölü, 141 yaralı

PATLAMALAR 10 DAKİKA ARAYLA GERÇEKLEŞTİ

BBC Farsça servisi'ne göre Kerman Belediye Başkanı Said Şerbaf, patlamaların 10 dakika arayla gerçekleştiğini aktardı. Devlet televizyonundaki görüntülerde bölgede çok sayıda ambulans ve kurtarma personeli görülüyor.

İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda 2 patlama
Kasım Süleymani

4 YIL ÖNCE BUGÜN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İranlı general Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, 4 yıl önce bugün dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Irak'ın başkenti Bağdat'ta suikast sonucu öldürülmüştü. Saldırıda her iki komutanla Irak ve İranlı askeri yetkililerden toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti. Bunun ardından İran da 8 Ocak'ta ABD'nin Irak'taki iki üssünü balistik füzelerle vurmuştu. Saldırıda ABD askerlerinden ölen olmamış ancak daha sonra 109 askerin saldırı sırasında travmatik beyin hasarına uğradığı açıklanmıştı.

Süleymani, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2007'de getirilen uluslararası seyahat yasağına rağmen Suriye ve Irak başta olmak üzere bir çok noktada İran'ın askeri operasyonlarını yönetiyordu.

İran\'da Kasım Süleymani\'nin mezarı yakınında 2 patlama: 103 kişi hayatını kaybetti

Son Dakika Dünya İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında 2 patlama: 103 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Necati Kaya: Bir toplumu dinle fazla uyuşturmayacaksın. Yoksa sonuç felaket. 113 217 Yanıtla
    Necati Kaya: Ne kadar çok uyuşturulmuş bağımlı varmış. 7 10 Ercan Aral : Asıl dinimizden Uzak olduğumuz için felaketler başımızdan eksik olmuyor,Dinini bilip yaşayan toplum herzaman huzurlu bir toplumdur. 5 2 Ercan Aral : Senin beynin dinimizle değil,sapik fikirlerinle uyuşmuş, Necati Kaya. 3 0
  • Kalemdar: Din ab-ı hayattır. Güneşi istemek ve güneşten keyf almaktır. Asıl uyuşturucu olan dinsizlik Güneşi balçıkla sivamaya çalışmak. Güneşi sevmediğinden gözünü yummaktir 174 60 Yanıtla
  • Kalemdar: Din hayâtın hayâtı hem nûru hem esâsı. İhyây-ı din ile olur bu milletin ihyâsı 123 50 Yanıtla
  • Bayram Adak: İSRAİL İŞİ PROVOKASYON ... 93 7 Yanıtla
  • Ercan Aral : İsrail kendisi terör örgütü,kiminle neyin mücadelesini veriyor, provakatör herif. 3 0 Yanıtla
  • ramazan yazar: Korkak millet Araplar birbirlerine dahi sahip çıkmıyorlar..anca birbirlerine düşmanlık..hele yöneticileri korkudan İsrail suikast fln yapar diye kelime etmiyorlar göstermelik dışında..bizimkiler bile sustu artik 0 0 Yanıtla
  • Bayram Adak: İSRAİL İŞİ PROVOKASYON... 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement