Ordu Harekete Geçti! Irak'ta IŞİD'e Büyük Operasyon - Son Dakika
Dünya

Ordu Harekete Geçti! Irak'ta IŞİD'e Büyük Operasyon

Irak ordusu, Ramadi kentini IŞİD'in elinden almak için beklenen operasyonu başlattı.

22.12.2015 10:58  Güncelleme: 12:29

Irak ordusu IŞİD kontrolündeki Ramadi'yi geri almak için operasyona başladı. Irak güçleri, Anbar vilayetine bağlı Ramadi kentinde yaşayan sivillere bölgeyi terk etmeleri için 72 saat süre verdiğini açıklamıştı.

ASKERLER KENT MERKEZİNE DOĞRU İLERLİYOR

Irak Terörle Mücadele Birimi Sözcüsü Sabah El Numani, askerlerin Ramadi'deki hükümet binalarının yer aldığı kent merkezine doğru ilerleme kaydettiğini ifade ederek, binaların çevresinde yaşanan operasyonların havadan da desteklendiğini söyledi.

Irak istihbaratının tahminlerine göre, Ramadi kentine giren IŞİD militanlarının sayısının 250 ila 300'ü bulduğu kaydedildi.

Irak Genelkurmay Başkanı Osman el-Ganimi, dün akşam devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki saatlerde Enbar kent merkezi Ramadi'yi IŞİD'den geri alma operasyonunun üçüncü aşaması başlayacak" ifadelerini kullanmıştı.

HEDEF, KENT MERKEZİNİ IŞİD'DEN TEMİZLEMEK

Ganimi'ye göre, bu operasyonla Ramadi'nin tüm yönlerden abluka altına alınması ve kent merkezinin IŞİD'den tamamen temizlenmesi hedefleniyor.

Irak güçlerinin başlattığı Ramadi operasyonu kapsamında geçtiğimiz günlerde IŞİD kontrolündeki bazı bölgelerin geri alındığı kaydedilmişti.

Terör örgütü IŞİD, başkent Bağdat'ın 100 kilometre batısında bulunan Ramadi kentinin kontrolünü mayıs ayında ele geçirmişti.

Ordu Harekete Geçti! Irak\'ta IŞİD\'e Büyük Operasyon

Son Dakika Dünya Ordu Harekete Geçti! Irak'ta IŞİD'e Büyük Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • Vatandaş: Şii kafirler yenilecek 11 13 Yanıtla
  • Serkan: Isidin yüzde seksenide kürtür göreceksiniz 8 3 Yanıtla
  • Cann23: Hayırlısıyla gebertin şu itleri ama rehin almayın... 4 6 Yanıtla
  • kral: ömer Osman ismi çok kirli isimler şimdi bile aynı 3 6 Yanıtla
    lazuri: allah seni ıslah etsin...din üzerinden faşizm yapıyosun...peygamberimizin dostlarına iftira atıyosun...allah seni ıslah etsin....aslen sen ateist sin ama kendine itiraf edemiyorsun..sen ve senin görüşündekiler islamı itibarsızlaştırmak için bir mezhep icat edip o mezhep üyesi gibi davranıyorsunuz...aslen siz ateist faşist hatta komonist siniz....gerisini sen tamamla... 3 1 lazuri: ateist in faşist olanından kork çünki ondan her türlü şeyi bekle.... 1 1
  • M7TIN: SİZ YATIN KALKIN DA BANA DUA EDİN BİR DÜNYA SAVAŞI ÇIKIYORDU DA BEN ENGEL OLDUM. MALEZYA YA , MAKEDONYA YA BİDE ÇEK CUMHURİYETİNE FAKS ÇEKTİM DE KURTARDIM HEPİNİZİ SİZ BANA DUA EDİN.. 2 7 Yanıtla
  • ha hah: Allah islam devletine yardim etsin bunlar ancak islam devletine ganimet vermeye gidiyor 6 3 Yanıtla
  • ,,,,,: inşallah işid temizler hepsini pydyide barzoni kalabilir 6 3 Yanıtla
  • çarşı : ben geliyorum sen kaç diyor operasyon yapacaksan gizli yap 5 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement