İran, Kerkük'te PAK karargahını bombaladı - Son Dakika
3. Sayfa

İran, Kerkük'te PAK karargahını bombaladı

- İran, Kerkük'te PAK karargahını bombaladı İran Devrim Muhafızları Ordusu, Mahsa Amini gösterilerini tahrik ettikleri ve destek verdikleri gerekçesiyle Irak'ın Kerkük kentinde Altun Köprü bölgesindeki PAK örgütü karargahını 4 füzeyle vurdu.

22.11.2022 17:42  Güncelleme: 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- İran, Kerkük'te PAK karargahını bombaladı

KERKÜK - İran Devrim Muhafızları Ordusu, Mahsa Amini gösterilerini tahrik ettikleri ve destek verdikleri gerekçesiyle Irak'ın Kerkük kentinde Altun Köprü bölgesindeki PAK örgütü karargahını 4 füzeyle vurdu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kuzey Irak'ta bulunan PAK karargahlarına yönelik füze ve İHA saldırıları gerçekleştirdi. PAK karargahlarının saldırıdan önce boşaltılmış olduğu bildirilirken, Altun Köprü bölgesindeki okullarda da öğrencilerin tahliye edildiği bildirildi. İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'na göre, ayrılıkçı Kürt örgütlerinin İran sınır bölgelerinde güvenliği tehdit ettikleri belirtilerek, Kerkük kırsalında bulunan Kürdistan Özgürlük Partisi'nin Pirde ve Degele'deki karargahlarının 4 füzeyle bombalandığı ifade edildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 28 Eylül, 14 ve 21 Kasım tarihlerinde Kuzey Irak'a saldırlar gerçekleştirmiş ve düzenlenen saldırılarda çok sayısı da kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı.

İran, Kerkük\'te PAK karargahını bombaladı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa İran, Kerkük'te PAK karargahını bombaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement