Yumurtalık da Çatalan Suyu İstiyor - Son Dakika
Yerel

Yumurtalık da Çatalan Suyu İstiyor

Yumurtalık da Çatalan Suyu İstiyor

Karataş'ın ardından Adana'nın ilçelerinden Yumurtalık da Çatalan Suyu istiyor.

04.03.2012 12:43

Karataş'ın ardından Adana'nın ilçelerinden Yumurtalık da Çatalan Suyu istiyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret eden Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Belediye Başkanı Turgut Erişmen ve belde belediye başkanları Yumurtalık'a Çatalan İçme Suyu'nun getirilmesini talep ettiler.

Yumurtalık halkının Aldırmaz'ı çok sevdiğini söyleyen Kaymakam Ertaş, "İlçe olarak büyük sıkıntılarımız var. Geçen günlerde suyumuz kesildi. İlçenin imkanları ile bu sorunları aşamıyoruz. Suyumuz Erzin sınırları içinden geliyor ve çok eski bir hat. Yumurtalık'a Çatalan suyunu istiyoruz. Çatalan suyu Abdioğlu'na kadar gelmiş. Bu konuda proje çalışmalarına başlanması en büyük arzumuz" dedi.

Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ayrıca ilçenin ve bağlı beldelerin bir kısım ihtiyaçları konusunda Aldırmaz'dan destek beklediklerini belirtterek, "İlçemize 5 yıldızlı oteller açıldığında gelişim daha büyük olacak. Burası eninde sonunda Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanacak. Bu herkes için iyi olacak" şeklinde konuştu.

Yumurtalık Platformu Başkanı Fethi Beşlioğlu da, Yumurtalık'ın önemli bir tarihi geçmişi olduğunu belirterek, Aldırmaz'ın "Ortak Akıl Ortak Başarı" anlayışıyla hareket ettiklerini ve ilçe için biraraya geldiklerini anlattı. Yumurtalık'ın antik dönemde Atina ve Bergama ile birlikte dünyanın üç önemli sağlık merkezinden biri olduğunu belirten Beşlioğlu, 15 Mart 2012 Perşembe günü yapacakları konferansa Zihni Aldırmaz'ı davet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zihni Aldırmaz, Yumurtalık'a Çatalan suyunun götürülmesi konusunda inceleme yaptıracağını, proje hazırlatacağını kaydetti. Yumurtalık'a Alihocalı Köyü üzerinden 40 kilometrelik bir bulvar yapılacağını hatırlatan Aldırmaz, hattın oradan geçebileceğini ifade etti. Aldırmaz, Yumurtalık'ın güzel bir ilçe olduğunu vurgulayarak, kentleşme konusunda iyi durumda

olduğunu söyledi.

Ziyarete Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, Belediye Başkanı Turgut Erişmen ve Yumurtalık Platformu Başkanı Fethi Beşlioğlu ile birlikte Kaldırım Belediye Başkanı Refik Şen, Zeytinbeli Belediye Başkanı Seyfi Öztürk, Yeşilköy Belediye Başkanı Mithat Altınay, Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi ve Yumurtalık Platformu Yönetim Kurulu Üyesi İlkay Öztoprak, İl Genel Meclisi Üyeleri Süleyman Keskin ve Abdullah Çökük ile Tema Vakfı Yumurtalık Temsilcisi Halim Öztoprak da katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yumurtalık da Çatalan Suyu İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement