Yücelik, "Başkanlık Sistemi" Panelinde Konuştu; - Son Dakika
Yerel

Yücelik, "Başkanlık Sistemi" Panelinde Konuştu;

Yücelik, "Başkanlık Sistemi" Panelinde Konuştu;

Star Medya Grubu'nun, "Yeni Türkiye Buluşmaları" isimli organizasyonu kapsamında düzenlenen "Başkanlık Sistemi" konulu panel Erzurum'da gerçekleştirildi.

09.06.2012 13:56

Star Medya Grubu'nun, "Yeni Türkiye Buluşmaları" isimli organizasyonu kapsamında düzenlenen "Başkanlık Sistemi" konulu panel Erzurum'da gerçekleştirildi.

Palandöken ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelin açış bölümünde, Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tevhit Karakaya, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler ve Vali Sebahattin Öztürk konuştu.

Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tevhit Karakaya'nın ardından konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, medyanın gücüne dikkat çekti. Medyanın, dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir güç olduğunu kaydeden Başkan Yücelik, bölgenin sesinin duyurmasında bu güce büyük ihtiyaç duyulduğunu belirterek, medyayı ülkenin menfaatleri doğrultusunda kullanan medya mensuplarına teşekkür etti.

Konuşmasında, ticaretin temsilcileri olarak ilin ve bölgenin kalkınması, gelişmesi ve modern, yaşanabilir bir belde olması için çaba gösterdiklerinin altını çizen Başkan Yücelik, "Ülkemizi yönetenlerden taleplerimiz de hep bu yönde oluyor, böyle de olmalıdır. Biz, şehrimizin kalkınmasını, gelişmesini en öncelikli konu ve siyaset üstü olarak görüyoruz. Hangi siyasi oluşumun görüşünü benimsemiş olursak olalım, tek paydamız; Erzurum'un kalkınması, bölgenin kalkınması, sonuçta da ülkemizin gelişmesi ve kalkınması olmalıdır." dedi. Erzurum'un kabuğunu kırmaya çalıştığını vurgulayan Yücelik konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Zaman zaman yaşanan genel ekonomik sıkıntıları bir kenara bırakırsak son birkaç yılda Erzurum'un bir atılım içinde olduğunu ve kabuğunu kırmaya çalıştığını söyleyebiliriz. Turizm, sağlık, eğitim ve ulaşım sektörlerinde önemli yatırımların yapıldığı Erzurum, hizmet sektöründe de artık adından söz edilen bir İl oldu. Erzurum, önüne gelen fırsatları değerlendirmek için çaba gösteriyor. Bu konuda bize destek olan gerek yatırımcılarımıza gerekse sağlanan teşviklerle bu yatırımların önünü açan siyasilerimize, teknokrat ve bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz. Ancak, bölgeler arasındaki kalkınmışlık farkının hızlı bir şekilde ortadan kaldırılmasını istiyorsak; sağlanan teşviklerden daha fazlasının verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Aynı teşvikten yararlanan daha batıdaki il dururken, hiçbir yatırımcı daha doğudaki bir ile yatırım yapmaz. Öncelikle illerin ve bölgelerin avantaj ve dezavantajlarının teşviklerle daha hassas dengelenmesi gerekiyor. Bu dengeyi çok iyi kuramadığımızda, bu bölgelere kamu yatırımlarının dışında özel sektör yatırımlarının gelmesi hayalden öteye geçmeyecektir."

Erzurum'un hizmet sektöründe sağlanan istihdam kadar, sanayi sektöründe de istihdam sağlayamadığı sürece ülke üretimine bir katkıda bulunamayacağını anlatan Yücelik, "Kalkınmanın en önemli ayaklarından birini oluşturan üretimin olmadığı yerde de gelişmenin de istenilen seviyede olması asla beklenemez.

Kısacası kalkınmak için çok çalışmalı, üretmeli, ürettiğimizi hem iç pazarda, hem de dış pazarda satmalıyız. Bu konuda da Erzurum'un konumunu ve cazibesini göz ardı etmeden, buradaki yatırımcıya, ticaret erbabına ve girişimcilere fırsatlar verilmelidir. İnsanımıza şans verildiğinde, birlikte kolektif bir ruhla neler yapabileceğinin en güzel örneği; bütün ülkenin takdirini kazanmış olan ve Türkiye'deki 500 büyük kuruluş arasında ilk 100'e girme çabasında olan Aşkale Çimento'dur. Birlikte hareket etmeli ve Aşkale Çimento gibi örnekleri çoğaltmalıyız." diye konuştu.

Programda, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler ve Vali Sebahattin Öztürk'ün konuşmasından sonra moderatörlüğünü, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun yaptığı panelde; Star Gazetesi yazarları Fehmi Koru, Prof. Dr. Sedat Laçiner, Sibel Eraslan, Nasuhi Güngör ile Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Kenan Günler "Başkanlık Sistemi"ni bütün yönleriyle ele aldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yücelik, 'Başkanlık Sistemi' Panelinde Konuştu; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement