Yörex'de Matso Standına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Yörex'de Matso Standına Yoğun İlgi

Yörex\'de Matso Standına Yoğun İlgi

Manavgat Sanayi ve Ticaret Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, 7. Yöresel Ürünler YÖREX Fuarı’nda Manavgat standının büyük ilgili gördüğünü belirterek, “Manavgat markalar şehri olma yolunda ilerliyor” dedi.

31.10.2016 16:35

Manavgat Sanayi ve Ticaret Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, 7. Yöresel Ürünler YÖREX Fuarı'nda Manavgat standının büyük ilgili gördüğünü belirterek, "Manavgat markalar şehri olma yolunda ilerliyor" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından düzenlenen, 7. Yöresel Ürünler YÖREX Fuarı Antalya EXPO Center'da gerçekleştirildi. Anadolu'nun bütün şehirlerini, renklerini yöresel değerleriyle birlikte Antalya'da buluşturan fuarda MATSO'nun Manavgat standına davetliler büyük ilgi gösterdi. MATSO Standında Osmanlı mutfağını süsleyen ve MATSO tarafından coğrafi işaret almak için müracaat edilen Manavgat Altın Susamı başta olmak üzere Zeytinyağ, Belenobası Karpuzu, Portakal, Nar, Defne ve Defne yağı, Keçiboynuzu, Tahin ve özellikle örtü altı üretimi son 2 yılda artan Muz gibi ürünler sergilendi.

Standı ziyaret eden vatandaşlara MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat'ın yöresel ürünleri hakkında bilgi verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu MATSO'nun Manavgat standını fuarın açılışının ardından ziyaret etti. Başkan Boztaş ve yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Bakan Tüfenkçi, Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet MATSO standında bir süre sohbet etti. Daha Sonra Başkan Boztaş tarafından Bakan Tüfenkçi, Hisarcıklıoğlu'na Manavgat'ın yöresel ürünleri hediye edildi.

Fuarın 4. günü ise MATSO'nun Manavgat standını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdöğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Mendres Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve beraberindeki heyetle ziyaret etti. Ziyarette Bakan Çavuşoğlu'nu Başkan Boztaş ve yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Manavgat yöresel ürünlerini incelenen Çavuşoğlu, Manavgat Altın Susamı'nın olduğu standa giderek h susam eledi. Manavgat'ın yöresel ürünlerinin hediye edildiği Bakan Çavuşoğlu Başkan Boztaş ile bir süre sohbet ettikten sonra stanttan ayrıldı.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, fuarın unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin açığa çıkartılıp tanıtılarak tescillenmesi ve pazarlanması konusunda önemine işaret etti. Fuarın yöresel ürünlerin marka değerini artırdığını kaydeden Boztaş, " Oda olarak fuarı çok önemsiyoruz. Manavgat'ın 9 yöresel ürünü ile fuara katıldık. MATSO Standı fuarın en şık ve görselliği en güzel olan stantlarından biri olarak yoğun ilgi gördü. Manavgat'ta yetişen ürünlerin değeri her geçen gün artıyor. Manavgat markalar şehri olma yolunda ilerliyor" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yörex'de Matso Standına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement