Yeni Ufuklar Derneği Ödülleri Sahiplerini Buluyor - Son Dakika
Yerel

Yeni Ufuklar Derneği Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Yeni Ufuklar Derneği Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Yeni Ufuklar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin 2013 yılı ödülleri sahiplerini buluyor.

19.12.2013 11:59

Yeni Ufuklar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin 2013 yılı ödülleri sahiplerini buluyor.

Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah, dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılında yaptıkları çalışmalarla ödül almaya layık görülenlerin belirlendiğini ve 20 Aralık 2013 Cuma günü (yarın) Elit Düğün Salonu'nda düzenleyecekleri törenle de ödüllerin sahiplerine verileceğini bildirdi. Prof. Dr. Argunşah, Moğolistan'daki Orhun Abideleri'nin bir benzerini bulan ekibin başındaki Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz'ın görsel bir sunum yapacağı törende, Bilim, Kültür ve Yardımsever kategorilerinde ödüllerin verileceğini de kaydetti.

Prof. Dr Mustafa Argunşah, Yeni Ufuklar Derneği'nin 11 yıl önce kurulduğunu ve kuruluş amacına uygun çalışmalar yürüttüğünü belirterek, "Şu anda Kayseri olarak biz 200 öğrencimize burs veriyoruz. İstanbul'la birlikte 500 öğrencimize burs sağlıyoruz. Bunun yanında, kısa bir süre sonra öğrenci yurdumuzu da gençlerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

Türkiye gündemini de değerlendiren Prof. Dr. Argunşah, İstanbul'da başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak, "Bu soruşturmanın, ucu nereye kadar gidiyorsa, gidilmesini, suçlular varsa hukuka uygun bir şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Biz siyasi bir parti değiliz ancak bir sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizde yaşayan 76 milyonun haklarını savunmak ve korumak adına bunları da dile getirmemiz gerekir. Biz temiz bir toplum, temiz bir siyaset istiyoruz. Bu nedenle hukuk kuralları içerisinde bu soruşturmanın tamamlanmasını ve suçlular varsa ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'yle ilgili de son zamanlarda bir takım sorunlar yaşandığını dile getiren Prof. Dr. Argunşah, "Son zamanlarda Güneydoğu Anadolu Bölgemiz, başka bir ülkenin adıyla anılır oldu. Bu bizi çok rahatsız ediyor. Devlet ve hükümet yetkililerimizin bu duruma bir an önce dur demesi ve bir çözüm üretmesi gerekir" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Ufuklar Derneği Ödülleri Sahiplerini Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement