Yedigöze Hizmet Birliği Kozan'da Toplandı - Son Dakika
Yerel

Yedigöze Hizmet Birliği Kozan'da Toplandı

Yedigöze Hizmet Birliği Kozan\'da Toplandı

Yedigöze Su ve Hizmet Birliği Kasım ayı olağan toplantısı Kozan Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

29.11.2012 15:37

Yedigöze Su ve Hizmet Birliği Kasım ayı olağan toplantısı Kozan Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Dağılcak Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıya Birlik Başkanı ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın yanı sıra Birlik Üyesi Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altunköse ve birliğin meclis üyeleri katıldı.

2013 bütçesi, şehir içme suyunu ve katı atık projeleri ile ilgili görüş alış verişinde bulunulduğu toplantıda, Yedigöze İçme Suyu Projesi'nin çok önemli bir çevre ve içme suyu projesi olduğunu belirten Birlik Başkanı Kazım Özgan, "Yedigöze Su ve Hizmet Birliği Kozan, Ceyhan ve İmamoğlu ilçe tarafından bir birliktir.Bu çok önemli bir birlik ve bölgesel bir projedir. Ayrıca üç ilçenin ve köylerinin kırk beş yıllık su ihtiyacını karşılamak için kurulmuş bir birliktir. Başladık ve devam edeceğiz. Katı atık ve içme suyu projesi içinde çalışıyoruz. İçme suyu ve sulama suyunun şu anda ana isale hattı yapılıyor. Bizde hazırlık yapıyoruz. Katı atıkla da ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Üç ilçenin birlikte hareket etmesi güzel bir durum. Buda ciddi bir hoşgörüyü gösteriyor. Ben belediye başkanlarımıza ve ekiplerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, "Yedigöze Hizmet Birliği çalışmalarını yürütürken, ilk etapta üye belediyeler belki istifade edemeyecek. Fakat bölgemiz, vilayetimiz ve ülkemiz için gelecekte daha da anlaşılacak önemli bir çalışmaya imza atıyoruz. Yedigöze Su ve Hizmet Birliğinin şehirlerimize kazandırılması oldukça önemli. İnşallah önümüzdeki bir iki yıl içinde üç ilçenin içme su ihtiyacı bu birliğin çalışması ile elde edilecek" şeklinde konuştu.

İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altunköse de Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan ile birlikte içme sularını getirmek için çalıştıklarını belirterek, "Yedigöze Barajından içme suyumuzu alacağız. Bu konuda çalışmalar başladı. Burada gelen su hem ovayı sulamak için hem de ilçelerimiz içme suyumuz gelecek. Ayrıca katı atık projemiz var. Bunu da İmamoğlu'nda bir yer ayarladık. Üç belediye katı atıklarını buradan alacak ve onlardan önemli maddeler elde edilecek. Yani çöplerimiz sabun, petrol gibi ürün olarak bize geri dönecek. Bu proje tüm bölgeyi ilgilendiriyor olup sağlık, içme suyu ve çöplerin ayrıştırması gibi çok önemli konuların kapsayan çok güzel bir projedir" diye kaydetti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yedigöze Hizmet Birliği Kozan'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement