Yazarlar Pekdaş ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Yazarlar Pekdaş ile Buluştu

Yazarlar Pekdaş ile Buluştu

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu yıl 19’uncusu düzenlenen TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’na katılan yazarlarla bir araya geldi.

27.04.2014 16:04

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu yıl 19'uncusu düzenlenen TÜYAP İzmir Kitap Fuarı'na katılan yazarlarla bir araya geldi. Fuarın açılışında da yer alan Pekdaş, ilk gün yinelediği "İzmir'deki gençlerimizi 19 yaşına kitap fuarıyla getirmenin gönencini yaşıyoruz" sözlerini yazarlarla buluşmasında da dile getirdi. Başkan Pekdaş, İzmir'in kalbi konumundaki Konak'ın sokaklarında daha fazla yazarın adımlamasından ve mekanlarını solumasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 19. TÜYAP İzmir Kitap Fuarı'nın, onur konuğu olan Feyza Hepçilingirler ve TÜYAP Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu'nun da aralarında bulunduğu yazarlarla akşam yemeğinde buluştu. Konak'a dair ortak fikir alış verişinin yapıldığı buluşmada yazarlar ve yayıncılar Başkan Pekdaş'a, İzmir 8 bin yıllık bir tarihin üzerinde yer aldığını ve bu değere, değerler katmak için gönüllü olduklarını aktardılar.

"SOKAKLAR SANAT DOLACAK"

İzmir'in merkezi konumundaki Konak'ın kültürel yapısının zenginlik olduğunun altını çizen yazarlar, özellikle genç nüfusun kültürel anlamda desteklenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Başkan Sema Pekdaş da, Konak'ın kayıtlı nüfusunun üç katına yakın bir kitleyi her gün ağırladığını belirterek, "Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Konak halkının ve İzmir'in diğer yerleşimlerinden Konak'ın kültürel mekanlara, sokaklarına gelen insanlarımıza yönelik nitelikli, derinlikli ve aydınlık yarınlara perspektif sunacak imkanlar tanımalıyız. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz. Bu anlamda ülkemizin yetiştirdiği yazarları, aydınları Konak'ta daha sık görmek istiyoruz. Bunun zeminini el birliğiyle yaratacağız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazarlar Pekdaş ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement