Yargıtatör" Urla'da Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Yargıtatör" Urla'da Büyük İlgi Gördü

Yargıtatör" Urla\'da Büyük İlgi Gördü

Ergenekon davası kapsamında yargılanan gazeteci, yazar ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın Silivri Cezaevi’nde yazdığı "Yargıtatör" adlı tiyatro oyunu Urla'da Rağmen Tiyatrosu tarafından sahnelendi.

15.01.2014 22:08

Ergenekon davası kapsamında yargılanan gazeteci, yazar ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın Silivri Cezaevi'nde yazdığı "Yargıtatör" adlı tiyatro oyunu Urla'da Rağmen Tiyatrosu tarafından sahnelendi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Urla Şubesi işbirliğiyle organize edilen "Yargıtatör" adlı 2 perdelik tiyatro oyunu Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyici ile buluştu. İki seans sahnelenen oyunu çok sayıda tiyatro sever izledi. Müziklerini Zülfü Livaneli'nin yaptığı yönetmenliğini ise Önder Özpınar'ın üstlendiği oyun hukuk sistemine ve işleyişine yönelik eleştirileri içeriyor.

ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar, Balbay'ın özgürlüğün simgesi olduğunu dile getirerek "Bugün kurmaca olan bu davalardan tutuklu bulunanların tümü beraat edinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Yanar, konuşmasında 16 Ocak Perşembe günü saat 13'de Ankara, İstanbul ve İzmir Adli Kurumları önünde kanser olan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tam teşekküllü hastanede tedavi olması için basın açıklaması yapacaklarını da dile getirerek herkesi beklediklerini ifade etti. ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar, Cumhuriyet Kadınları Urla Şubesi Başkanı Münevver Saygı ve Balbay'a Özgürlük Platformu Sözcüsü Gürol Saygı tiyatro oyuncularına teşekkür ederek çiçek ve plaket sundular. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yargıtatör' Urla'da Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement