Yakup Halife Anıldı - Son Dakika
Yerel

Yakup Halife Anıldı

Yakup Halife Anıldı

Giresun yöresinin Türkleşmesine ve İslamlaşmasına öncülük edenlerden Yakup Halife için Duroğlu Beldesinde anma töreni düzenlendi.

07.07.2013 10:34

Giresun yöresinin Türkleşmesine ve İslamlaşmasına öncülük edenlerden Yakup Halife için Duroğlu Beldesinde anma töreni düzenlendi. Duroğlu Belediyesi tarafından bu yıl 6. sı düzenlenen anma etkinliklerinde ilahiler okunarak vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Anma etkinliklerine, Vali Dursun Ali Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selahattin Acara, Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçarslan ile bazı daire müdürleri, siyasi parti yetkilileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçarslan, Şebinkarahisar'a uzanan tarihi yol ve köprülerin bakım onarım ve güvenliğini sağlayan Yakup Halifenin çok büyük bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Başkan Kılıçarslan, "Çevre düzenlemesine ve değirmenin onarımının yapılmasından dolayı sayın valimize teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz gece gündüz çalışarak Giresun'a hoş bir sada bırakıyor" dedi.

Vali Dursun Ali Şahin konuşmasın da, Giresun yöresinde düzenlenen 42 festival ve etkinlikten 15'i bu tür anma programları. Bölgemizde bildiğimiz kadarıyla 17 alperen buraların Türkleşmesi ve İslamlaşması için çalışmışlar. Bölgede yaşayan Ermeni'sini, Rum'unu, Türkünü barış ve kardeşlik içinde sorunsuz olarak mutlu bir şekilde yaşatmışlardır ve yönetmişlerdir. 500 sene geçse de bu şahsiyetleri gelecek nesillere aktarmamız gerekir" şeklinde konuştu.

Türbe ve çevre projesinin çizildiği bilgisin veren Vali Şahin, "Gelecek yıl burası her yönüyle daha güzel olacak. Bu şahsiyetler buraların manevi bekçileridir.Onların torunları olarak sizlerin sırtı hiçbir zaman yere gelmez. Bu manevi mimarlar sayesinde milletimiz ilelebet yaşayacak ve hiçbir güç sırtını yere getiremeyecektir" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yakup Halife Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement