Yağışların Azlığı Çiftçiyi Karamsarlığa İtti - Son Dakika
Yerel

Yağışların Azlığı Çiftçiyi Karamsarlığa İtti

Yağışların Azlığı Çiftçiyi Karamsarlığa İtti

Yurdun büyük bölümünde yaşanan kuraklık Beyşehir Gölü Havzası’nda tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçileri de olumsuz etkiliyor.

18.01.2014 16:09

Yurdun büyük bölümünde yaşanan kuraklık Beyşehir Gölü Havzası'nda tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçileri de olumsuz etkiliyor.

Yöre çiftçisi kuraklığın daha uzun süre devam edebileceğinden endişe ediyor. Hüyük Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin, yaşanan kurak dönemin çiftçi camiası olarak gözlerini korkutmaya başladığını söyledi.

Beyşehir Gölü Havzası'nda yer alan Hüyük bölgesinde buğday ekimi yapan üreticinin ektiği ürünlerin yetersiz yağış nedeniyle daha sadece yüzde 40'ının yeşerdiğini belirten Şahin, "Yüzde 60'lık bölümü, bu aylarda yağış olur düşüncesiyle toprağa bırakılan tohumlarımızın büyük bölümü daha çıkmadı. Geçmiş yıllarda bu aylarda yağışımız olurdu. Bu yıl hem bölgemizdeki yüksek kotlardaki göletlerimiz yaz döneminde kullanılan suyu geriye alamadı, hem de tahıl ektiğimiz alanlarda yağmur alamadığımız ya da kar inmediğinden önümüzdeki sezon sıkıntı yaşayacağımız görülmektedir" dedi.

Bundan sonraki günlerde yeterli yağışların gelmesini çiftçiler olarak umutla beklediklerini anlatan Şahin, "Böyle giderse önümüzdeki dönem çiftçimizin yüzü gülmez. Hüyük bölgesinde, son yıllarda organik tarımı ele aldık ama aldığımız noktalar sulanabilir arazilerde. Bugün yüzde 85 sulanamayan arazimiz var. Sulanamayan arazilerimizde biz bakliyat, tahıl ürünlerinden faydalanıyoruz. Bakliyat ekimleri ise yağışa dayalı, yani yıllık ürün alıyoruz. Çiftçilerimiz bu yüzden şu anda çok karamsar görünüyor" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yağışların Azlığı Çiftçiyi Karamsarlığa İtti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement